Urmărește emisiunea live


Bursa de la Hong Kong a renunţat la proiectul de preluare a bursei de la Londra

Operatorul bursei de la Hong Kong (HKEX) a anunţat marţi că a renunţat la oferta sa de preluare, în valoare de 39 miliarde dolari, pentru bursa de la Londra (London Stock Exchange Group -LSE), recunoscând că nu a reuşit să convingă managementul LSE să aprobe această tranzacţie care ar fi transformat sectorul global al serviciilor financiare, transmite Reuters.

Oferta surprinzătoare de preluare lansată de HKEX luna trecută risca să pună în pericol planurile bursei de la Londra de a prelua compania de analiză a datelor Refinitiv pentru 27 miliarde dolari. Bursa de la Hong Kong a recunoscut că LSE ar fi trebuit să renunţe la planurile vizând preluarea Refinitiv pentru ca propria sa ofertă să avanseze. Refinitiv este deţinut în proporţie de 45% de grupul Thomson Reuters, care controlează Reuters News.

'HKEX este dezamăgită că nu a putut să convingă managementul London Stock Exchange cu privire la punerea în practică a viziunii sale', a informat Hong Kong Exchanges and Clearing Ltd (HKEX) într-un comunicat de presă, în care susţine în continuare că o eventuală combinare a celor două burse prezintă avantaje strategice.

Şansele de succes ale acestei oferte de preluare erau considerate foarte mici de către analişti, care subliniau faptul că LSE a respins-o la două zile după ce HKEX şi-a dezvăluit planurile. Bursa de la Londra a menţionat unele 'probleme fundamentale' care există în oferta bursei de la Hong Kong, precum preţul prea mic şi faptul că LSE este angajată la rândul său în preluarea Refinitiv. O altă problemă sunt legăturile între bursa de la Hong Kong şi guvernul local, care este controlat de Beijing, în special în contextul crizei politice fără precedent pe care o traversează în prezent fosta colonie britanică, după patru luni de proteste zilnice, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel