Bunea Stancu, suspendat din funcția de președinte CJ Brăila

Președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, va fi suspendat din funcție, după ce instanța a decis ca acesta să fie arestat la domiciliu, pentru 30 de zile.

Potrivit Info Brăila, în următoarele ore, prefectul Vasilica Vîlcu va semna ordinul de suspendare din funcție a lui Bunea Stancu, Tribunalul Galați trimițând sentința penală prin care s-au dispus măsurile preventive împotriva șefului CJ.

Judecătorul Luminița Benescu, vicepreședintele Tribunalului Galați, a precizat pentru Infobrăila că a fost transmisă Instituției Prefectului sentința penală, precizând însă că "sentința nu este definitivă, ci supusă contestației la Curtea de Apel".

VEZI ȘI: Bunea Stancu ar putea să fie reținut pentru 24 de ore

Prefectul nu așteaptă hotărârea Curții de Apel Galați, motivând că "instituția Consiliului Județean este blocată", urmând ca în următoarele ore ordinul de suspendare să ajungă la Inspectoratul de Poliție al Județului Brăila pentru a fi transmis social-democratului Gheorghe Bunea Stancu.

Bunea Stancu a contestat decizia Tribunalului Galați, cerând înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu eliberarea sub control judiciar. Curtea de Apel Galați urmează să se pronunțe până la data de 16 august 2014.

Şeful CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost reţinut în noaptea de joi spre vineri de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată şi de conflict de interese.

Alături de el au fost reţinuţi vicepreşedintele CJ Brăila, Florin Mija, şi şeful biroului Achiziţii publice din aceeaşi instituţie, Nicolae Moisiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel