Bulgarii construiesc hidrocentrale în România în locul băieţilor deştepti din energie

microhidrocentrala
microhidrocentrala

PVB Power Bulgaria, o companie cu acţionari italieni înregistrată în Bulgaria, a obţinut licenţe pentru a construi şapte microhidrocentrale în România, informează Novinite.

Compania precizează că cele şapte microhidrocentrale vor avea o producţie cumulată de 260 milioane Kwh pe an, iar investiţiile totale sunt estimate la 250 milioane de euro.

Acţionarii PVB Power Bulgaria sunt companiile italiene Finest SpA, PVB Group, Dolomiti ENERGIA şi Azienda Energetica SpA. Capitalul acţionarilor totalizează 1,025 miliarde de euro, iar valoarea activelor acestora se cifrează la două miliarde de euro. Firmele implicate în compania bulgară deţin 43 de centrale hidroelectrice, cu o putere instalată de 1.842 MW şi o producţie anuală de 4,5 GWh.

În Bulgaria, compania PVB Power Bulgaria, a construit, prin subsidara Svoge Hydro-Power Plant, nouă hidrocentrale pe râul Iskar, în care a investit 115 milioane de euro.

Printr-o altă subsidiară, Maritsa Hydro Power Plant AD, aceiaşi companie lucrează la alte cinci microhidrocentrale pe râul Maritsa, în care a investit 115 milioane de euro, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 110 milioane euro. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel