Bulgaria spală pe jos cu România la capitolul turism. Cifre umilitoare

Numărul turiștilor străini pe care a reușit să-i atragă Bulgaria este de 160 de ori mai mare decât cea mai bună perfomanță a României.

Sectorul turismului din Bulgaria a înregistrat în primele 11 luni ale acestui an o creştere cu 16% a numărului de vizitatori străini, până la 7,85 de milioane, iar veniturile au urcat cu peste 15% la 10 luni, totalizând trei miliarde de dolari, a anunţat ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, transmit FOCUS News şi Xinhua.

Și autoritățile din România anunțau o creștere a numărului de turiști străini cu 10%, comparativ cu sezonul estival 2015. Bomba vine imediat: numărul străinilor care s-au bucurat de ospitalitatea litoralului românesc nu a depăşit cu mult cifra de 50.000 de turişti, în structuri clasificate, față de aproape 8 milioane, în Bulgaria! Adică, de 160 de ori mai puțini. De altfel, chiar și autoritățile românești recunosc că peste 80% din veniturile operatorilor din turism sunt date de români, incomingul fiind la un nivel simbolic în România. Să mai menționăm că țara noastră este de două ori mai mare decât Bulgaria, ca teritoriu și populație, că are atracții naturale și situri istorice mai diversificate, că se află mai aproape de occident și, chiar dacă pare greu de crezut, are o rețea rutieră mai bună decât vecinii de la sud de Dunăre.

Bulgaria se bazează pe turiștii nemți, polonezi, britanici și...români 

'Îmi face plăcere să anunţ că 2016 este un an deosebit pentru sectorul turismului din Bulgaria, în primele 11 luni ale acestui an s-a înregistrat o creştere de 16% a numărului de vizitatori străini, la 7,85 de milioane. Veniturile din turism au urcat în perioada ianuarie-octombrie 2016 cu peste 15%, la 5,9 miliarde de leva (trei miliarde de dolari), cel mai ridicat nivel de la publicarea acestor date, în 1990', a adăugat oficialul bulgar. De asemenea, Angelkova susţine că se aşteaptă la o creştere de 30-40% a a numărului de vizitatori străini în vara anului viitor, în special din Germania, Polonia, Cehia, Marea Britanie, România şi Rusia. 'Facem eforturi pentru a recâştiga încrederea turiştilor ruşi şi vom continua să fim în topul celor trei destinaţii preferate în sezonul turistic de vară', a afirmat Nikolina Angelkova. Oficialul estimase luna trecută că până la sfârşitul anului numărul de de vizitatori străini va depăşi opt milioane, iar 2016 va fi primul an în care vor fi mai mulţi turişti care vin în Bulgaria decât populaţia ţării. Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani, numărul turiştilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an. Potrivit datelor oficiale, la sfârşitul anului trecut Bulgaria avea o populaţie de 7,15 milioane de persoane, scrie Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel