Bulai - Romașcanu, replici: Rușine, domnule ministru! / El e cu castravetele dumnealui

Ceremonie de deschidere FITS Sibiu 2022. Ministrul Romaşcanu: FITS, un pol cultural al României / Foto: Agerpres
Ceremonie de deschidere FITS Sibiu 2022. Ministrul Romaşcanu: FITS, un pol cultural al României / Foto: Agerpres

Iulian Bulai, parlamentar USR, a spus că ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, cere bani de la UE pentru ca instituțiile de cultură din România să susțină artiștii ucraineni și se laudă că ministerul pe care îl conduce a sprijinit acțiuni pentru artiștii ucraineni refugiați.
 

 

„Ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, cere bani de la UE pentru ca instituțiile de cultură din România să susțină artiștii ucraineni și se laudă că ministerul pe care îl conduce a sprijinit acțiuni pentru artiștii ucraineni refugiați. După ce acum o săptămănă îl susținea și apăra cu toată forța pe directorul interimar al TNB, Mircea Rusu. Director care interzicea constant solidaritatea cu Ucraina, interzicea arborarea steagului Ucrainei la TNB, îl promova pe cel mai vizibil actor pro-Kremlin și anti-UE, Dan Puric, și închidea ochii la propaganda anti-UE din TNB. Rușine, domnule ministru! Așteptăm coerență, nu manipulare. Să sperăm că, în acest spirit, nu ne vom trezi cu banii UE folosiți pentru genul de activități în care se implică conducerea interimară a TNB”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, i-a dat replica tot pe Facebook:

„Pentru cine vrea să vadă implicarea MC în ajutorul refugiaților. Nu și pentru dl. Bulai, el e cu castravetele dumnealui. http://www.cultura.ro/ajutor-refugiati.”

MĂSURI Săptămâna 28 Martie – 3 Aprilie 2022

Opera Națională Română din Cluj-Napoca

PRO TV va filma un reportaj în seara spectacolului de debut al sopranei Annei Bondarenko pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, vineri, 1 aprilie. Pentru rolul Tatiana, din distribuția spectacolului „Evgheni Oneghin”, de P.I. Ceaikovski, programat pentru vineri, 1 aprilie, solista Anna Bondarenko va avea onorariu net de 5000 lei din partea instituției.

Pentru toți cetățenii ucraineni, Opera Națională Română din Cluj-Napoca oferă accesul gratuit la spectacolul „Evgheni Oneghin”, din 1 aprilie, biletele putând fi obținute prin trimiterea unui e-mail la adresa oficială a Operei.

Recitalul „Slava Ukraini!”, programat în data de 18 aprilie, va fi dedicat tuturor refugiaților ucraineni, iar acestora li se va oferi acces gratuit la spectacol. Recitalul va fi susținut de cele 2 soprane, Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko, alături de Mezzosoprana de origine ucraineană, Liza Kadelnik, angajată a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Cele 2 soprane, Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko, soliste ale Operei Naționale și Baletului din Odessa sunt găzduite, în continuare, de către angajații Operei. Mezzosoprana Liza Kadelnik facilitează comunicarea cu cele 2 artiste găzduite de Opera, traducând de fiecare dată când este nevoie.

Vezi mai multe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel