EXCLUSIV  Bulai: Negociere DEZASTRUOASĂ pentru PSD. UDMR are numai de câștigat

Sociologul Alfred Bulai a făcut analiza beneficiilor obținute de UDMR în urma negocierilor cu PSD pentru acordarea voturilor pentru trecerea moțiunii de cenzură. Bulai spune că legile obținute astăzi de UDMR( extinderea folosirii limbii maghiare, autonomie culturală) sunt un obiectiv pentru patru ani bifat într-o singură zi. 

Alfred Bulai menționează că reprezentanții UDMR au declarat în repetate rânduri că nu doresc să participe la Guvernare, iar ulterior au acceptat înțelegerea cu PSD pentru obținerea legilor în favoarea comunității maghiare. Practic, UDMR nu a dat nimic PSD-ului, nefiind interesată de soarta guvernării. În schimb obținerea legii autonomiei culturale, și a extinderii folosirii limbii maghiare în administrația locală este o realizare pentru întreg mandatul UDMR. Acest obiectiv a fost realizat, bifat, indiferent de ce se întâmplă cu votul pe moțiunea de cenzură. Singurul lucru pe care ar putea să îl ofere PSD-ului este satisfacția dărâmârii guvernului Grindeanu, neexistând însă nici măcar garanția că moțiunea de cenzură va trece. 

Chiar dacă legile UDMR nu vor fi votate în plen, pentru formațiune va reprezenta o victorie, reușind aducerea legii în Parlament. Trecerea legii ar putea fi un obiectiv pentru următorii patru ani, în cazul în care nu se va reuși trecerea ei. Sociologul Alfred Bulai spune că a fost o negociere dezastruoasă pentru PSD cu un impact negativ asupra imaginii partidului social democrat. Totul în contextul în care social-democrații au avut un mesaj naționalist în campania electorală. Costurile de imagine în propriul electorat vor fi semnificative, în schimb ce UDMR are numai de câștigat. 

Prin legea extinderii limbii maghiare în administrațiile locale care au populație etnică de minim 10 %, UDMR reușește de asemenea să creeze numeroase locuri de muncă vorbitorilor de limbă maghiară. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel