Bulai, despre numirea lui Moldovan la OMS: "Unde a scuipat boierul, a pupat domnitorul". Replici: Vă plângeți ca babele, voi ce ați făcut?

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a comentat numirea fostei secretare de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, ca expert al Organizației Mondiale a Sănătății. 

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a comentat numirea fostei secretare de stat în Ministerul Sănătății când acesta era condus de Vlad Voiculescu, Andreea Moldovan, ca expert al Organizației Mondiale a Sănătății. Bulai a comparat faptul că Moldovan s-a angajat la OMS cu cazurile românilor nevoiți să meargă în străinătate la muncă din cauza sărăciei. Deputatul a cerut ca "acest tratament meschin față de resursa umană din România" să înceteze. Nu a precizat totuși cui cere acest lucru, în contextul în care partidul său face parte din coaliția aflată la guvernare.

"Dr. Andreea Moldovan va lucra la Organizația Mondială a Sănătății la Geneva. Unde a scuipat boierul, a pupat domnitorul! Așa zicem noi, moldovenii. Zeci de mii de români părăsesc țara și lucrează cu succes afară, pentru că aici li se dă cu piciorul. Un caz în plus. Dacă i se întâmplă unui profesionist, vremelnic ministru secretar de stat, evident că i se poate întâmpla și unui IT-ist, asistent medical, șofer sau cercetător. Acest tratament meschin față de resursa umană din România trebuie să înceteze", a scris Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: Andreea Moldovan, job la OMS, după ce a fost dată afară din Guvern

Bulai, taxat de români

Internauții au reacționat imediat la mesajul postat de Iulian Bulai. Mulți dintre ei au considerat neinspirată comparația făcută de deputatul USR PLUS.

"Extrem de neinspirată, în context, utilizarea zicalei moldovenești. Va alimenta discursul celor care spun că suntem conduși din afară, pentru că, urmând logica și având în vedere că OMS, un organism internațional, este noul angajator al doamnei, deci „pupătorul”, rezultă că OMS este „domnitorul”, în timp ce noi, ceilalți, inclusiv actuala putere, suntem, cel mult, „boierul”. Vă sugerez respectuos să folosiți acel IQ impresionant pe care susțineți că îl aveți pentru a gândi de două ori înainte de a scrie lucruri public.", a scris un bărbat.

"În programul de campanie al USR, unul din punctele pentru care s-a bătut multă monedă, a fost și acest subiect - readucerea românilor din diaspora. Până acum doar povești din partea tuturor formațiunilor politice, inclusiv USR. S-a dovedit în această perioadă faptul că sunteți la fel ca PSD-iștii și liberalii, numai că aveți procentaj mai mic. Aveți o șansă căreia îi dați în fiecare zi cu piciorul.", a reacționat un alt internaut.

"Câte locuri de munca ați creat de când sunteți la guvernare, voi și cei din PNL ? Nu faceți decât să vă plângeți ca babele că nu au făcut alții ceva. Dar voi ce faceți, în afară de a vă umple conturile cu bani, paraziților incompetenți?", a scris o femeie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel