Bugetul zonei euro ar putea contribui la combaterea recesiunii următoare

Un buget comun pentru zona euro ar putea contribui la rezolvarea oricărei crize economice viitoare odată ce ratele Băncii Centrale Europene au fost deja reduse la zero, a afirmat vineri economistul-șef al BCE.

"Un astfel de buget central ar putea contribui la politica monetară, în special în perioadele de recesiune profundă, când ratele nominale ale dobânzii ar putea ajunge la limita inferioară efectivă", a spus Peter Praet la o conferință de presă pentru reuters.

Declaratiile lui Peter Praet, vine la nici o zi dupa ce  Banca Centrală Europeană a anunța joi o reducere a sprijinului său ferm pentru economia zonei euro, care a permis acesteia din urmă să evite criza.

Reunit la Frankfurt, Consiliul guvernatorilor BCE a discutat în şedinţa de joi reducerea lină a programului de stimulare monetară adoptat de BCE în 2015, program care combină dobânzi extrem de scăzute cu achiziţii de obligaţiuni publice şi private în ideea de a injecta lichidităţi în circuitul monetar.

[citeste si]

În același timp, BCE ar trebui să păstreze un anumit loc pentru o mai bună relaxare în cazul în care o situaţie de instabilitate economică va avea loc în zona euro. Precum și dorința lui de a menține ratele la un punct scăzut pentru o lungă perioadă de timp.

 Sylvain Broyer, economist la Natixis este de pare că: ,,BCE nu vrea să provoace un electroşoc ci mai degrabă să îi liniştească pe investitori anunţând că va interveni în continuare în mod puternic pe pieţe”, potrivit Frace24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel