Bugetul Senatului 2019. Contul de execuție, APROBAT cu majoritate de voturi

Senatorii au aprobat, marţi, cu majoritate de voturi, Proiectul de hotărâre privind contul de execuţie a bugetului Senatului pe anul 2019.

Chestorul Marius Dunca a afirmat că, potrivit legii bugetului de stat pe anul 2019, bugetul Senatului finanţat din resurse de la bugetul de stat a fost aprobat la nivelul sumei de 221.000.000 de lei. Ulterior, bugetul Senatului a suferit modificări determinate de rectificări bugetare, astfel încât la sfârşitul anului 2019 bugetul a fost în sumă de 221.366.000 de lei.

Cheltuielile totale la 31 decembrie 2019 s-au realizat în proporţie de 97,11 %, arată documentul.

La cheltuielile de personal, creditele în sumă de 159.154.000 lei au fost utilizate pentru acoperirea cheltuielilor cu plata indemnizaţiilor senatorilor, a salariilor personalului din aparatul Senatului şi a contribuţiilor la bugetul general consolidat aferent acestora, cheltuieli privind indemnizaţiile de deplasare în ţară şi în străinătate, a sumei forfetare pentru organizarea şi funcţionarea birourilor parlamentare şi a voucherelor de vacanţă.

La titlul bunuri şi servicii au fost utilizate credite de 23.206.000 lei pentru cheltuielile de întreţinere şi funcţionare, energie electrică şi termică, apă, carburanţi pentru autoturismele din parcul auto, furnituri de birouri şi materiale de curăţenie, poştă şi telefon, cheltuieli cu materiale şi prestări servicii, obiecte de inventar, reparaţii curente, cărţi şi publicaţii, cheltuieli de cazare şi transport ale senatorilor în ţară şi străinătate, cheltuieli de protocol şi prezentare, a precizat Marius Dunca, potrivit Agerpres.

"La titlul "transferuri între unităţi ale administraţiei publice", credite în sumă de 6.114.000 lei au fost utilizate pentru funcţionarea Institutului Revoluţiei Române din decembrie 1989 a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, ordonatori terţiari de credite ai Senatului României", a mai spus Marius Dunca.

Alte cheltuieli au vizat, între altele, contribuţii şi cotizaţii la organismele internaţionale, sume aferente persoanelor cu handicap neîncadrate, cheltuieli cu foştii senatori, construcţii, maşini, echipamente, mobilier, aparatură, reparaţii capitale, lucrări de investiţii.

"Angajarea şi utilizarea creditelor bugetare de către Senatul României, în anul 2019, s-a efectuat în limita creditelor bugetare, potrivit destinaţiilor aprobate, pe bază de acte justificative, întocmite în conformitate cu dispoziţiile legale", a subliniat Marius Dunca.

Senatorul USR Florina Presadă a criticat proiectul de hotărâre privind contul de execuţie a bugetului Senatului României pe anul 2019, apreciind că acesta "este o ruşine".

"Această execuţie bugetară este o ruşine pentru Senatul României. Include plata pensiilor speciale ale foştilor senatori. Culmea ironiei, ele sunt prevăzute în bugetul Senatului la capitolul Asistenţa socială - Indemnizaţii pentru foşti demnitari ai statului, s-au cheltuit 14.857.000 lei. De parcă foştii senatori ar avea nevoie de asistenţă socială, la fel ca cei care chiar au nevoie de ajutor social, oameni cu venituri sub limita decenţei. Domnilor şi doamnelor senatori, când veţi pune capăt acestei ruşini, acestei nedreptăţi pe care o faceţi românilor? Din aceste motive, USR se va abţine pe marginea proiectului de hotărâre privind execuţia bugetară a Senatului pe anul 2019", a spus Florina Presadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel