Bugetul Rabla Plus pentru persoanele juridice, epuizat în doar patru ore. "S-au majorat primele pentru casare"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tom Fisk)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tom Fisk)

Bugetul alocat programului Rabla Plus pentru persoanele juridice a fost epuizat ieri, în doar patru ore de la lansarea primei etape din acest an. 

Pentru persoanele fizice încă mai sunt bani, iar cei interesaţi mai pot depune cereri până la 30 iunie. Fondurile alocate de stat pentru ambele programe, Rabla Clasic şi Plus, sunt de 1,5 miliarde de lei, semnificativ majorate faţă de anii anteriori, iar autorităţile au venit şi cu alte schimbări, cu scopul de a încuraja achiziţia de maşini noi, mai puţin poluante, a explicat, la Radio România Actualităţi, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Laurenţiu Neculaescu.

"S-au majorat primele pentru casare; pentru Clasic s-a majorat prima de la 6.000 lei la 7.000 lei pentru casarea unui singur autovehicul, şi de la 9.000 de la 10.000 lei pentru casarea a două autovehicule, iar pentru instituţiile publice care doresc să-şi achiziţioneze o maşină electrică prima este de 120.000 lei şi nu mai au condiţionalitatea de a casa o maşină veche, o rablă", Laurenţiu Neculaescu: 

Potrivit celor mai noi date centralizate de AFM, pentru programul Rabla Plus, prin care se pot achiziţiona maşini electrice sau hibrid cu subvenţie de la stat, au fost depuse peste 2.000 de dosare de către persoane juridice. Sunt aproape tot 2.000 depuse de persoane fizice. Programul Rabla Clasic pare că a avut mai puţine solicitări în prima zi, cu doar 986 pentru persoane fizice şi aproape 250 pentru persoanele juridice./eradu/avladucu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel