Bugetul Președinției, aprobat. Bani pentru peștii de la Cotroceni

Bugetul Administrației Prezidențiale pentru anul 2016 a fost aprobat în unanimitate, sâmbătă, de Comisiile reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat. De asemenea, a fost explicată și destinația celor 2.000 de lei care au fost alocați pentru pentru "hrana animalelor" de la Cotroceni.

Administrația Prezidențială va avea în 2016 un buget mai mare cu 39,22% față de cel de anul acesta, însă bugetul pentru deplasările externe a scăzut.

La dezbateri, consilierul de stat în cadrul Administrației Prezidențiale George Vladimir Duhan a explicat că suma propusă este suficientă bunei funcționări a instituției.

"Cu privire la proiectul de buget pentru anul 2016, este stabilit în limitele date de Ministerul de Finanțe și este întocmit cu necesitățile bunei funcționări a instituției și administrării complexului Cotroceni", a spus Duhan, citat de Agerpres.

El a precizat, la solicitarea deputatului PSD Vasile Popeangă, că la fundamentarea acestui buget s-a ținut cont de toate actele normative în vigoare și de OUG privind majorarea salariilor personalului pe anul viitor.

Duhan a explicat și că cei 2.000 de lei pentru hrana animalelor sunt destinați pentru peștii din lacurile artificiale din Complexul Cotroceni.

"Complexul Cotroceni are un sistem de udat ornamental — un pârâu și patru lacuri, care conțin pești. Hrana respectivă este destinată peștilor din lacurile artificiale ale Complexului Cotroceni. (...) Este vorba de administrarea patrimoniului pe care îl avem acolo, nu este vorba de animale ascunse sau aduse în timpul unui mandat sau altul", a afirmat consilierul de stat.

La solicitarea deputatului PSD Emil Niță, reprezentantul Administrației Prezidențiale a precizat că bugetul pentru deplasările externe a scăzut, deoarece anul acesta banii prevăzuți au fost suficienți până la rectificarea bugetară.

[citeste si]

Bugetul propus pentru anul 2016 pentru Administrația Prezidențială este de 56.309.000 lei, în creștere față de cel de anul trecut, potrivit proiectului de buget pe anul viitor publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Banii vor fi asigurați de la bugetul de stat 99% și 1% din venituri proprii.

La capitolul bunuri și servicii, propunerea pentru 2016 în cazul bugetului Administrației Prezidențiale este de 19.000.000 de lei, mai puțin cu 10,92% față de anul trecut.

Totodată, propunerea de buget pentru anul viitor pentru Administrația Prezidențială prevede la capitolul deplasări interne suma de 300.000 de lei, iar pentru deplasările în străinătate — 8.000.000 lei.

Fondul președintelui este de 170.000 de lei, la fel ca anul acesta.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy