Bugetul, contestat de Iohannis. Ministrul Suciu avertizează: Se îngroașă gluma

Daniel Suciu
Daniel Suciu

Daniel Suciu atenționează că există o problemă uriașă cu privire la bugetul pentru cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea regională. 

Daniel Suciu a declarat, miercuri, la Antena 3, că în acest moment, din cauza contestării legii bugetului, situația a devenit critică în teritoriu unde nu mai sunt suficienți bani nici măcar pentru acoperirea plăților curente din administrațiile locale. Ministrul Dezvoltării Regionale a făcut deja o solicitare către Ministerul Finațelor pentru suplimentarea sumelor. 

"Deja se îngroașă gluma cu bugetul. Abia facem față cu 1/12 din bugetul de anul trecut și ieri am făcut o solicitare la Ministerul Finanțelor pentru suplimentarea sumelor pentru că avem de făcut plăți incluziv pe proiecte europene și nu ne mai încadrăm în acea fracție. Este vorba despre cheltuieli curente și anumite plăți pentru șantiere în derulare", a declarat ministrul.

Citește și: Investigație la bănci, cu deranj. Zamfir atenționează: Dispar documente

Când am putea scădea de WC-ul din fundul curții

Daniel Suciu a fost întrebat când se estimează că în România vom scăpa de wc-ul din fundul curții.

"Asta ne dorim. Cred că în jur de 30% din PNLD merge pe lucrări de apă și canalizare, mai ales că avem și un acord cu Comisia Europeană care ne obligă la niște investiții în acest domeniu. La dezbaterile pe buget a fost un întreg scandal pe acest subiect. Și noi guvernul am spus foarte clar că am alocat sumele necesare ca până la finalul acestui mandat ne dorim ca nici într-o școală să nu mai existe grupuri sanitare în fundul curții", a mai spus ministrul.

Citește și: Cioloș, într-o situație dificilă. "Forța motrice" a PLUS, declarații uluitoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel