Bugete Federații Sportive. Ministerul Tineretului și Sportului, precizări

bani
bani

Referitor la informațiile vehiculate de mass-media privind diminuarea bugetelor alocate prin MTS Federațiilor Sportive, Ministerul Tineretului și Sportului a transmis o serie de precizări.

Iată precizările transmise vineri, 16 februarie:

"1. Sesiunea de finanțare din luna ianuarie este doar o primă etapă prin care MTS vine în întâmpinarea cererilor de bugete solicitate de Federațiile Sportive. Noua Metodologie de finanțare, promovată la finalul anului trecut, prevede explicit, spre deosebire de anii precedenți, posibilitatea de organizare pe întreg parcursul anului de noi sesiuni de finanțare. Această măsură nouă vine practic să încurajeze un altfel de ritm al Federațiilor Sportive în epuizarea integrală a bugetelor pe care le au la dispoziție și în planificarea de noi investiții în sportul românesc.

2. Bugetele alocate Federațiilor Sportive, diferă între acestea de la un an la altul și în funcție de dinamica și responsabilitatea organizării în România de competiții internaționale. Chiar și așa, dincolo de susținerea mai mare a Federațiilor care sunt angajate anul acesta în competiții de renume, bugetele alocate în prima sesiune de finanțare din 2018 sunt în mare parte similare cu anul trecut. Precizăm că anul trecut cele mai mari bugete au fost alocate următoarelor Federații (in ordinea enumerată): Canotaj , Handbal, Atletism, Scrimă, Rugby, Baschet, Judo, Lupte, Schi, Haltere. Anul acesta, Federațiile Sportive care beneficiază de cele mai mari finanțări din bugetul MTS sunt aceleași: Canotaj, Atletism , Lupte, Handbal, Baschet, Scrimă, Judo, Schi, Rugby, Haltere.

3. Totodată, facem precizare că anul acesta au fost depuse cereri de finanțare de către mai multe Federații Sportive Naționale față de 2017 (61 în 2017 și 65 în 2018). Chiar dacă până la această oră au fost aprobate bugetele pentru 57 dintre acestea, obligația MTS este de a se asigura că va dispune de buget si pentru restul Federațiilor care pot depune în termen de 60 de zile noi documente pentru bugetele solicitate și neaprobate încă. Dacă documentele nu vor fi depuse, bugetul reținut de MTS pentru accesul tuturor Federațiilor la finanțare va fi redistribuit într-o nou sesiune.

4. În privința Federațiilor menționate de presă ca fiind afectate de scădere a bugetelor față de 2017, punctăm următoarele: atât Federația de Handbal cât și Federația de Scrimă au rambursat la finalul anului trecut o parte din bugetul alocat în 2017, sumele neputând fi cheltuite integral. Cât privește Federația de Judo, se poartă discuții de către aceasta cu Federația Internațională pentru a organiza în anul 2020 Campionatul European de Seniori. Astfel, în cazul în care discuțiile se concretizează, Ministerul Tineretului și Sportului va susține Federația de Judo chiar începând din acest an cu un buget distinct pentru organizare. Cât privește Federația Română de Tenis ne manifestăm regretul privind problemele juridice în care aceasta se află și care împiedică deocamdată eligibilitatea la finanțare. Sperăm ca în termenul de 60 de zile, stipulat de Metodologie, Federația de Tenis să depășească această dificultate juridică și să poată depune cererea de finanțare conform criteriilor de eligibilitate. Nu în ultimul rând, facem precizarea că Federațiile beneficiază prin noua Metodologie de două categorii distincte de finanțări, pe lângă cele clasice: copii sub 8 ani și și juniori mici și persoane cu dezabilități. Dacă anul trecut Federația de Rugby a solicitat o jumătate de milion de lei pentru categoria juniorilor mici, anul acesta Federația a solicitat doar 35.000 de lei doar pentru persoane cu dezabilități, sumă aprobată integral de MTS. Ca atare, diferența de buget provine din această structură a cererii de finanțare dar și ca urmare a trecerii Stadionului Arcul de Triumf din folosința Federației în administrarea MTS, stadionul urmând a fi predat Companiei Naționale de Investiții în vederea modernizării pentru Campionatul European de Fotbal din 2020.

[citeste si]  

În final, vrem să reiterăm interesul MTS de a susține toate sporturile de performanță și de a o face la un nivel care să permită buna pregătire a sportivilor noștri și cât mai multe medalii pentru țară. Credem că sportul este cea mai bună cale de popularizare a identității noastre naționale și de câștiga un plus de renume pentru România. De aceea, toate eforturile noastre vor fi aplecate spre a duce performanța românească cât mai sus pe podium, în cât mai multe ramuri sportive", a transmis Ministerul Tineretului și Sportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel