Bugetarii ar putea fi scutiţi de la plata impozitelor până în 2016

Deputatul independent Mircia Giurgiu vrea să-i scutească pe toţi bugetarii de la plata impozitului pe case, maşini şi terenuri până în 2016, când îşi vor primi înapoi banii luaţi de Guvern prin tăierile salariale din 2010.

Mircia Giurgiu a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege în care prevede scutirea de la plata impozitului a tuturor celor care au o hotărâre judecătorească definitivă şi executorie, din care reiese că statul le-a luat 25 la sută din leafă. “Reducerea salariilor bugetarilor a însemnat o grea lovitură pentru aceşti oameni, mai ales că tăierea a fost însoţită de pierderea sporurilor”, consideră deputatul. El spune că cele mai multe persoane şi-au căutat dreptatea în instanţă, unde au avut câştig de cauză, însă nu îşi vor putea primi banii înapoi decât din 2016, conform unei legi promulgate recent de şeful statului, Traian Băsescu, informează Libertatea.

“Eu propun ca aceşti oameni, cărora justiţia le-a dat dreptate, dar statul nu le plăteşte sumele datorate, să fie scutiţi până în 2016 de la plata impozitelor pe casă, maşini şi terenuri”, a precizat deputatul. Pentru a nu fi somaţi sau să li se pună sechestru pe conturi, bugetarii trebuie, conform proiectului, să ducă la Taxe şi impozite o adeverinţă fiscală, emisă de direcţiile generale ale Finanţelor Publice din judeţele de domiciliu, în care să fie trecută suma pe care o au de recuperat de la stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel