Buget UE. Jourova vrea ca și banii pentru criza provocată de COVID să fie condiționați de statul de drept. România, vizată

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene, susține ca banii europeni, inclusivi cei alocați pentru a ajuta statele, în contextul pierderilor provocate de COVID-19, ar trebui atribuiți în funcție de statul de drept și lupta anticorupție. 

”Pentru accesul la banii europeni, Jourova susține că ar trebui să fie puse condiții precum un ”sistem judiciar funcțional” și mecanisme puternice de luptă anticorupție. 

Reuters scris că vizate sunt, în special, Ungaria și Polonia, dar și România și Bulgaria, citează Digi24. Vicepreședinta CE consideră că Bruxelles-ul are nevoie de garanții pentru a se asigura că banii ajung unde trebuie. 

Cei 27 de lideri din Uniunea Europeană se vor întâlni săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a decide în privința bugetului de aproape 2.000 de miliarde de euro pentru perioada 2021-2027 și asupra fondului special care să ajute repornirea economiilor europene după pandemia de COVID-19.

Condiționarea acestor fonduri de standardele democratice sau de reformelor economice se numără printre principalele puncte de divergență care au împiedicat până acum obținerea unui consens. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel