Buget Transporturi. Felix Stroe, absent la dezbateri. Bolde: Este pentru prima dată în istorie

Preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, Lucian Bode, s-a declarat neplăcut surprins, marţi, la începutul şedinţei comisiilor reunite de specialitate din Parlament, de faptul că ministrul Transporturilor, Felix Stroe, nu este prezent la dezbaterea proiectului de buget al MT pentru anul 2018. 

"Sunt neplăcut surprins că domnul ministru a decis să nu vină azi în faţa comisiilor reunite. Este prima dată în istorie când la şedinţa de buget ministrul alege un alt program. Eu vreau să le mulţumesc secretarilor de stat care sunt aici prezenţi, dar, până la urmă, este vorba şi de respect. Este vorba despre respect, despre respectul pe care ministrul Stroe trebuie să îl arate comisiilor reunite din Senat şi Camera Deputaţilor", a spus deputatul PNL Lucian Bode. 

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Senat, Butunoi Ionel-Daniel, a precizat că ministrul Transporturilor are o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi a dat asigurări că va veni la şedinţa celor două comisii reunite până la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018. 

"Tocmai ce am vorbit cu domnul ministru Stroe şi m-a rugat să avem un pic de înţelegere în privinţa programului său foarte încărcat; la ora 10 fără un sfert are întâlnire cu Banca Mondială, împreună cu premierul, pentru a discuta oportunitatea finanţării unor autostrăzi în România, şi cred că va fi bine să începem discuţia pe buget cu angajamentul dumnealui că va ajunge la votul final pentru avizul pe proiectul de buget", a anunţat deputatul PSD. 

În plus, Butunoi a propus trimiterea celor 187 de amendamente care s-au depus la acest proiect spre discuţie direct la comisiile reunite de buget-finanţe, întrucât cele două comisii pentru transporturi sunt doar avizatoare. 

"Noi suntem o comisie avizatoare pe acest proiect de buget şi, conform regulamentului celor două camere reunite la capitolul discuţii pe bugetul de stat, vreau să propun o modificare a programului în sensul că aş vrea să dăm un aviz pe proiectul de buget propus de Guvern, iar cele 182 de amendamente să le trimitem în analiză către comisiile de buget finanţe, pentru că sunt foarte multe amendamente care prevăd alocări financiare de la alte ministere şi nu avem noi capacitatea de a sincroniza toate aceste amendamente, plus că, fiind un aviz consultativ, comisia de buget-finanţe (reunită - n. r.) va hotărî ce amendament va rămâne admis sau respins", a afirmat deputatul. 

În replică, Lucian Bode a afirmat că în nouă ani de când participă la dezbaterile pe proiectul de buget nu s-a mai făcut o astfel de propunere. 

Propunerea preşedintelui Butunoi a fost supusă votului şi a fost adoptată cu 12 voturi pentru, opt împotrivă şi două abţineri, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel