Buget Sectorul 1. PNL: Dovada că proiectul este ilegal - Document

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) spune că bugetul pentru 2021 este ilegal.

"Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a transmis ieri răspunsul oficial la solicitarea formulată de consilierii PNL Sector 1, prin viceprimarul Ramona Porumb, cu privire la legalitatea proiectului de buget pentru 2021. Proiectul a fost construit de primarul Armand și de aparatul executiv pe o organigramă suspendată de instanță. ANFP confirmă că decizia instanței este executorie de drept, fiind obligatorie revenirea la situația anterioară HCL-ului suspendat.

Consilierii PNL s-au abținut la ordinea de zi a ședinței de luni, ce includea proiectul de buget, explicând că nesocotirea deciziei instanței, prin girarea unui buget construit pe baza unei organigrame suspendate, ar însemna încălcarea gravă a legii și ar genera un blocaj generalizat la nivelul administraţiei locale a sectorului 1. 

Chiar dacă aparatul administrativ al Primarului a încercat să explice că decizia instanței nu impune revenirea la situația precedentă, consilierii PNL au preferat să aștepte puncte de vedere avizate, de la instituții credibile și obiective, în măsură să tranșeze situația, precum ANFP", a transmis PNL într-un comunicat.

"Primarul Clotilde Armand să respecte legea"

"Conform răspunsului ANFP, „hotărârea dată cererii de suspendare este executorie de drept (…), iar introducerea recursului nu suspendă executarea. Suspendarea executării actului administrativ are ca efect încetarea oricărei forme de executare, până la expirarea duratei suspendării. Față de situația expusă, prevederile legale menționate și obiectul solicitării, rezultă că Hotărârea CL al Sectorului 1 numărul 291/04.12.2020 a încetat temporar sa producă efecte juridice, astfel că sub acest aspect se revine la situația anterioara reorganizării prin actul administrativ menționat”.

Vezi AICI documentul.

Astfel, PNL Sector 1 solicită public primarului Clotilde Armand și, mai ales, aparatului administrativ al acesteia, inclusiv secretarului general Lavinia Ionescu, să respecte legea și decizia Tribunalului București, să ia toate măsurile necesare pentru revenirea la organigrama anterioară hotărârii de Consiliu Local suspendată și să refacă de urgență proiectul de buget, în condiții de legalitate. 

"Legea nu se negociază"

"Legea nu se negociază și nu se aplică după bunul plac al fiecărui pretins specialist, dincolo de orgolii și demnități vremelnice. Decizia instanței a fost cât se poate de clară încă de la  început, după cum au și justificat consilierii liberali votul de abținere la cele două ședințe de consiliu local din ultima perioadă. Iată că acum răspunsul ANFP la solicitarea viceprimarului PNL clarifică orice interpretări abuzive pe care primarul și o parte din aparatul său administrativ au insistat să le facă, ceea ce a dus la un blocaj total al Primăriei. Această situație ar fi putut fi evitată prin dialog și colaborare, mai ales că PNL Sector 1 a anunțat public încă de săptămâna trecută deschiderea și sprijinul pentru deblocarea Primăriei", a mai transmis PNL.

"Am spus mereu că vrem să o ajutăm pe doamna primar să respecte legea și să facă proiecte bune pentru sector. Ne menținem acest angajament. Mai sunt 10 zile până la termenul de aprobare a bugetului local, așa că solicităm public refacerea urgentă a proiectului de buget, în conformitate cu legea, respectiv organizarea unei ample dezbateri publice”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

În această dimineață, Ramona Porumb, viceprimarul PNL al Sectorului 1, a explicat pe larg solicitarea și răspunsul ANFP în acest video: https://www.facebook.com/ramona.porumb/videos/3885669804856772 

Blocajul din Primăria Sectorului 1 a rezultat în urma deciziei executorii a Tribunalului Bucureşti din 30 martie 2021, prin care se suspendă HCL nr. 291/2020, care vizează reorganizarea unor structuri din subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, conform propunerii primarului Clotilde Armand. Este vorba, între altele, despre desfiinţarea Administraţiei Pieţelor, Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice şi a Centrului Cultural. 

Într-un comunicat transmis luni dimineață și prin vocea consilierilor în ședința de CL de luni, PNL Sector 1 a explicat că prin decizia instanţei, se revine, în fapt, la starea anterioară reorganizării, conform art. 14 alin. (7) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, care prevede faptul că: „Suspendarea executării actului administrativ are ca efect încetarea oricărei forme de executare, până la expirarea duratei suspendării.” PNL va susține toate demersurile necesare pentru a pune activitatea din Primăria Sectorului 1 în acord cu legea și cu așteptările cetățenilor", a transmis PNL într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel