Buget investiții. Cristian Băcanu (PNL) critici la adresa PSD: Este absolut greșit!

Sursa foto: Facebook Cristian Bacanu
Sursa foto: Facebook Cristian Bacanu

Cristian Băcanu (PNL) a criticat modul de abordare al PSD-ului privind bugetul pentru investiții.

"PSD-ul taie din investiții, iar asta este absolut greșit. Nu domnilor de la PSD, 6,7% nu este egal cu 7%! PNL a pornit în negocierile cu PSD cu o serie de principii liberale de bun simț: nu mărim taxele, alocăm 7% din PIB pentru investiții, nu introducem noi taxe, nu schimbăm PNRR. Nu sunt specialist în finanțe, dar sunt liberal și sunt de acord cu președintele PNL, Florin Cîțu, atunci când spune că așa cum s-au găsit bani pentru pachetul social – atenție, făcut posibil pentru că guvernele PNL au asigurat o creștere economică capabilă să îl susțină – trebuie să găsim bani și pentru investiții.

Am mai spus-o și repet: mediul de afaceri duce greul economiei. Investițiile sunt cele care asigură dezvoltarea României și, pe termen mediu și lung, ne ajută să mărim pensii, alocații, salarii. E o logică economică simplă, chiar și socialiștii ar trebui să o înțeleagă. Din punctul meu de vedere, a fost extrem de dificil ca PNL să voteze alianța stânga-dreapta cu PSD, o să fie și mai greu să votăm bugetul dacă nu conține și cei 7% pentru investiții. E un compromis greu și mi se pare normal să discutăm despre asta, pentru că electoratul liberal trebuie să fie reprezentat, apărat, protejat de guvernul condus de PNL, de parlamentarii PNL, așa cum alte categorii sociale sunt la rândul lor reprezentate", a scris Cristian Băcanu pe Facebook.

Bugetul ajunge, joi, în plenul Parlamentului

Conducerea Parlamentului a stabilit calendarul privind dezbaterea și aprobarea bugetului de stat pe anul 2022. 

Documentul va fi supus aprobării plenului joi, după prânz. Guvernul Ciucă a aprobat luni proiectul de buget și l-a trimis Parlamentului. Conform calendarului stabilit de conducerea Parlamentului, amendamentele la Legea bugetului pot fi depuse până marți, la ora 14.00.

Ulterior, vor fi ședințele din comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului. Bugetul de stat pe anul 2022 va fi supus aprobării joi, după prânz. Ședința în plenul reunit va începe înainte de prânz, anunță surse din Parlament, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel