Buget 2019. Teodorovici: Avem o etapă de parcurs

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a declarat că proiectul de buget pe 2019 nu va intra în ședința de Guvern de joi.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a declarat, mierucuri, că proiectul de buget pe 2019 nu va intra în şedinţa de Guvern de joi întrucât lipseşte avizul CSAT. Totodată a dat asigurări că nu există probleme financiare generate de deficit, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

"Nu trebuie să facem paşi rapizi fără să discutăm în Parlament"

"S-a amânat şedinţa CSAT pentru data de 19. Haideţi să parcurgem acea şedinţă din data de 19, şedinţă care are pe agendă şi punctul legat de bugetele celor şase structuri, şi după aceea vedem calendarul pe care îl putem parcurge într-un timp foarte scurt, dar cu o discuţie pe buget amănunţită. Adică nu trebuie să facem paşi rapizi fără să discutăm în Parlament un buget pentru ţară şi pentru un an foarte important", a precizat Teodorovici, miercuri, la Parlament, întrebat dacă există posibilitatea ca proiectul bugetului de stat pe 2019 să nu fie adoptat în acest an.

Citește și Buget 2019, noutate. Teodorovici: Facem istorie 

"Avem o etapă de parcurs şi anume CSAT-ul"

În contextul în care actuala sesiune parlamentară este aproape la final, ministrul Finanţelor a afirmat: "Eu pot să vă spun sigur că mâine (joi - n.r.) nu intră în Guvern bugetul, pentru că avem o etapă de parcurs şi anume CSAT-ul. După care, dacă lucrurile acolo se discută şi se ajunge la un consens, să spunem, se stabilesc paşii de urmat şi vedem exact care pot fi parcurşi pe actualul calendar al Parlamentului".

 Citește și Majorări salarii și vouchere. Teodorovici, anunțul momentului pentru români

Viorica Dăncilă: Astăzi sunt ultimele discuții

Viorica Dăncilă a declarat că astăzi va mai avea loc o discuție pe marginea bugetului. "S-a suspendat acea ședință, au fost foarte multe discuții și s-a făcut o reprogramare pentru data de 19. Nu popt să vă spun ce s-a discutat în CSAT. Nu am discutat despre angajări în cadrul SRI. (...) Astăzi sunt ultimele discuții pe buget, astfel încât să îl putem băga în ședință de Guvern și să avem parcursul normal", a declarat premierul României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel