Budăi, după afirmațiile lui Anastasiu privind concedierile bugetarilor: Am scos deja posturile vacante la concurs

Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul Muncii Marius Budăi își dorește să vadă analiza celor 400.000 de disponibilizări din administrație preconizate de Dragoș Anastasiu. Ce spune acesta

"Aș vrea să văd analiza acelor 400.000 (de disponibilizări-n.red.), să văd câți dintre ei sunt medici, câți dintre ei sunt profesori, câți dintre ei sunt pompieri, pe care îi venerăm atunci când fac fapte de eroism, câți dintre ei sunt jandarmi, pe care la fel îi venerăm când avem intemperii în România. Până vorbim despre bani, vorbim despre oameni. Atunci când vorbești despre oameni trebuie să fi foarte exact, precis, foarte motivat și cu argumente. Dacă spui 400.000 dintr-un milion două sute, noi trebuie să dăm 400.000. Cum? Am aplicat un procent. Știu eu că 30% trebuie dați afară", a declarat, miercuri, în Parlament, Marius Budăi.

Acesta a afirmat că la următoare rectificare bugetară va solicita 200 de posturi în plus pentru Ministerul Muncii.

"Ne ducem în spitale și spunem mai avem nevoie de medici, de profesori. În Ministerul Muncii am nevoie de oameni și nu vorbesc doar de legea recalculării pensiilor, pe legea nouă. Vorbesc de a funcționa normal. În cadrul Ministerului meu suntem subdimensionați. Am scos deja posturile vacante la concurs și la următoarea rectificare voi solicita încă 200 de posturi", a spus Budăi.

"O ecuație cu final cunoscut"

Bugetul anului viitor nu se va închide dacă nu se măresc impozitele și nu se reduce număul bugetarilor, aceasta fiind „o ecuație cu final cunoscut, minus 3% deficit bugetar, pentru că nu putem mai mult", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane AHK.

„Și eu am spus același lucru, și acum șase luni, și acum un an, sunt declarații în care am spus că aparatul de stat este supra dimensionat. Sunt prea mulți oameni în ministere, sunt prea mulți parlamentari, prea multe primării, prea multe deconcentrate", a declarat Anastasiu.

Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, a declarat că un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, care iniţial va lua măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar ulterior se va lua decizia renunţării la cota unică de impozitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel