Budăi avertizează: Guvernul ”nu am bani” lovește puternic. Așa va fi în toată țara

Marius Budăi a lansat un mesaj de avertizare privind noul Guvern.

Marius Budăi a transmis un avertisment pe Facebook, distribuind postarea Gabrielei Firea de pe Facebook.

"#Guvernul_nu_am_bani lovește puternic. Citiți cu atenție! Așa va fi în toată țara", a scris fostul ministru.

Postarea Gabrielei Firea

"Pericol pentru bugetul familiilor din Bucureşti! Se va ajunge la triplarea facturilor la întreţinere. Noul Program de guvernare, prezentat de Dl Orban, prevede iniţiativa ministrului PNL al Economiei, Virgil Popescu, care vrea să interzică subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici, de către primarii. Mă voi opune acestui proiect şi am asigurarea şi din partea colegilor Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu că parlamentarii noştri vor vota împotriva unui proiect de sărăcire a bucureştenilor.

Bucureştiul contribuie cu 25% la PIB-ul României iar la PMB se întoarce 0,6%. Infim! Cu toate acestea, considerăm că trebuie plătită în continuare subvenţia pentru populaţie. În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet - Termoenergetica, locuiesc bucureşteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogaţi. Cei care şi-au permis financiar, s-au mutat în blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă sau în zonele rezidenţiale din judeţul Ilfov.

Preţul total al gigacaloriei

În municipiul Bucureşti, preţul total al GIGACALORIEI cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este plătit populaţie (consumatorul casnic) şi diferenţa de 332,48 lei subvenţie este plătită de Primăria Capitalei. Pentru o lună de iarnă, la o garsonieră (1 camera cu o persoană) se plătesc 109 lei/ luna de iarnă subvenţionat iar nesubvenţionat de primărie ar ajunge 320 lei/ luna de iarnă.

Pentru o lună de iarnă la un apartament de 2 camere cu 2 persoane se plăteşte energia termică subvenţionată aproximativ 165 lei/ luna şi nesubvenţionata de Primăria Capitalei s-ar plăti 450 lei/ lună. Pentru o lună de iarnă la un apartament cu 3 camere (trei persoane) se plăteşte acum 206 lei/ luna de iarnă subvenţionat iar nesubvenţionat 610 lei/ lună."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel