Budăi a vorbit cu Ciucă: Oricare ar fi situația pensiilor, se va rezolva

Marius Budăi (PSD) le-a transmis pensionarilor că se vor găsi bani pentru pensii.  

Social-democratul Marius Budăi o contrazice pe Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii, care a spus că, de la sfârșitul lunii noiembrie, nu mai sunt bani. Amintim că Marius Budăi este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Muncii în Guvernul Ciucă.

Marius Budăi a spus că a avut o discuție cu premierul desemnat și cu ministrul Finanțelor, cu care a convenit să facă o rectificare pentru plata pensiilor.

„Oricare ar fi situația, am avut o discuție în această seară cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu ministrul Finanțelor și am ajuns cu toții la concluzia că, dacă trecem de proceduri, joi voi solicita execuția bugetară și urgent vom face o rectificare bugetară”, a declarat, la Antena 3, Marius Budăi.

Reprezentantul PSD a mai spus că se vor găsi bani pentru pensii.

„Este responsabil să-i liniștim pe pensionari și să le spunem că, oricare ar fi situația, oricât de iresponsabilă este declarația, se va rezolva... Pe mine m-a deranjat că i-a panicat pe părinții și buncii noștri”, a mai spus Marius Budăi.

Bani de pensii și alocații. Florin Roman și Lucian Romașcanu, declarații

Tot luni, la Antena 3, Florin Roman a spus că sunt bani pentru plata pensiilor și alocațiilor, „ba mai mult, de la 1 ianuarie, noul Guvern și-a asumat o serie de creșteri de pensii, alocații, a 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap și acel ajutor de 1.200 lei pentru cei cu venituri sub 1.600 lei.”

„Sunt bani pentru că a fost o colectare mai bună și sunt bani pentru că noi am reușit practic să fiscalizăm pentru prima dată cel mai bine sistemul de colectare de la ANAF, iar asta ne ajută să putem onora aceste obligații”, a mai zis acesta.

De asemenea, Florin Roman a mai spus că pune declarația Ralucăi Turcan pe seama faptului că PNL și-a desemnat lista cu miniștrii, iar ea nu mai face parte din noul guvern „și probabil că o fi având o supărare excesivă”.

La rândul său, Lucian Romașcanu (PSD), propus pentru Ministerul Culturii, a spus că nu este îngrijorat de declarația ministrului interimar al Muncii, „pentru că există garanțiile ministrului de Finanțe și ale colegilor care au fost în guvern până acum”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel