București, creștere în clasamentul celor mai scumpe orașe pentru expați

București a urcat cinci poziții în topul celor mai scumpe orașe pentru expați.

Capitala României a urcat, în 2018, pe locul 176, de pe locul 181 în 2017, în topul celor mai scumpe oraşe din lume pentru expaţi, potrivit unui studiu anual publicat marţi de firma de consultanţă Mercer, transmite BBC.
Hong Kong a revenit pe primul loc în clasamentul celor mai scumpe oraşe pentru expaţi, după ce anul trecut se situase pe locul doi, după Luanda, capitala Angolei.

Tokyo și Zurick, pe podium

În 2018, Tokyo este al doilea cel mai scump oraş pentru expaţi, urmat de Zurich, Singapore şi Seul, ceea ce înseamnă că patru din cinci oraşe incluse în top sunt din Asia, arată studiul Mercer.

Topul celor mai scumpe zece oraşe pentru expaţi este completat de Luanda, Shanghai, N'Djamena, Beijing şi Berna. La polul opus, cele mai ieftine oraşe pentru expaţi sunt Tashkent, capitala Uzbekistanului (209), Tunis (208) şi Bişkek, capitala Kîrghistanului (207).

Bază de comparație cu New York

Acest studiu anual foloseşte ca bază de comparaţie New York şi include peste 400 de oraşe de pe cinci conştiente pe care le compară pe baza costurilor a peste 200 de produse şi servicii în fiecare dintre aceste oraşe. Acestea includ şi costuri aferente transportului, spaţiului locativ, alimentelor, hainelor, aparaturii casnice şi serviciilor de divertisment.

În urma fluctuaţiilor de curs valutar, oraşelor din Europa Occidentală au avansat în clasamentul celor mai scumpe oraşe din lume pentru expaţi: Londra a urcat zece poziţii, ajungând pe locul 19, Paris pe 34, Viena pe 39, Roma pe 46, Munchen pe 57, Madrid pe 64, Frankfurt pe 68, Berlin pe 71. În schimb au scăzut în acest top oraşele: Moscova (17), St. Petersburg (49) şi Kiev (173).

Bucureştiul se situează în urma Atenei (112), Bratislavei (113), Budapestei (151),Varşoviei (154), Sofiei (175), dar înaintea Belgradului (181)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel