București, Capitală Culturală Europeană, în 2021? Cultură-turism, legătură esențială

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a vorbit, miercuri, la DCNEWS LIVE, despre șansele Bucureștiului să ajungă Capitală Culturală Europeană, în 2021, dar și despre cum se influențează reciproc turismul și cultura. 

Întrebat dacă are șanse Bucureștiul să fie Capitală Culturală Europeană în 2021, Ionuț Vulpescu a declarat, la DCNEWS LIVE: "Eu am lansat săptămâna trecută, am avut și un oaspete de la Comisia Europeană la București, a a fost o sesiune de informare cu toți cei interesați să candideze. Sunt mai multe orașe, nu este numai Bucureștiul. În general, sunt puține capitale de țări care în istorie au obținut statutul de capitală europeană. Au fost mai multe orașe din țară, nu numai Craiova, și Iași, și Cluj, și Timișoara și Sfântul Gheorghe. (...) Noi gestionăm tot calendarul, sigur că va câștiga un singur oraș, ideea mea e că va câștiga unul, dar nu pierde nimeni. E o concurență benefică, așa se întâmplă și-n alte țări, e foarte bine. Sper să avem o nouă poveste de succes în 2021. Corelarea cu turismul e esențială. Relația dintre cultură și turism e fundamentală. Punerea în valoare a întregului patrimoniu e un obiectiv important". 

Întrebat despre distrugerea patrimoniului imobiliar, ministrul a precizat că "sunt atâtea clădiri care au dispărut, care au fost pierdute în condiții. Ar fi multe de făcute și ajungem la un sistem legislativ și există o presiune pozitivă ca să se amelioreze lucrurile rele din ultimii ani". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel