Bușoi: Opoziția părinților față de vaccinare, cauzată de Ministerul Sănătății

Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi susține că Ministerul Sănătății este de vină pentru faptul că tot mai mulți părinți se opun vaccinării copiilor lor, întrucât instituția nu ar fi informat la timp populația cu privire la importanța vaccinărilor.

"Scăderea dramatică a gradului de vaccinare în România, care a ajuns la aproximativ 80%, are ca principală cauză faptul că Ministerul Sănătății, principala autoritate care reglementează în domeniu, nu a informat la timp populația cu privire la importanța vaccinării. Opoziția crescândă manifestată de părinți față de vaccinare precum și acțiunile desfășurate de diverse organizații non-guvernamentale împotriva vaccinării au prins contur tocmai din cauza faptului că Ministerul Sănătății nu a desfășurat, la timp, propriile campanii de informare, prin care populația să conștientizeze importanța vaccinării, dar și riscurile privind reapariția unor boli deja eradicate", afirmă Bușoi într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

În opinia sa, intenția ministerului de a lua în calcul elaborarea unei legi privind situația imunizărilor, care ar include chiar și sancțiuni, demonstrează cât de gravă este situația în care a ajuns România și "subliniază incompetența și neputința acestei autorități în momentul de față".

"Medicii români au atras atenția în repetate rânduri privind necesitatea unei campanii puternice de informare publică și au cerut, totodată, adoptarea unor măsuri care să încurajeze vaccinarea. De asemenea, au atras atenția că, în diverse ocazii, vaccinurile — chiar și cele uzuale — lipsesc. Ce a făcut Ministerul Sănătății până acum? Iar în cazul în care vaccinarea devine obligatorie și vaccinurile lipsesc, cine va fi responsabil?", se întreabă liberalul.

În acest context, el solicită Ministerul Sănătății să-și asume public "vina de a nu fi informat la timp populația cu privire la importanța vaccinării". Totodată, el cere aceleiași autorități să desfășoare "cât mai repede" o campanie de informare publică privind importanța vaccinării, să adopte de urgență măsuri de facilitare a vaccinării, dar și să rezolve problemele de aprovizionare cu vaccinuri, acolo unde există.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel