Bușoi îl taxează pe Orban. Acuzație cruntă

Cristian Bușoi l-a criticat pe Ludovic Orban după refuzul acestuia de a participa la o dezbatere pentru președinția Partidului Național Liberal.

"Ludovic Orban răspunde la o invitaţie la dezbatere deschisă cu o eschivă care mă face să cred că deja îi spun alţii din spatele său ce să declare public, pentru că, Ludovic Orban, colegul meu, aşa cum îl ştiu, nu ar fi respins niciodată o dezbatere şi cu atât mai mult una despre PNL.

Da, suntem colegi în PNL şi aşa vom rămâne şi este important să rămânem uniţi şi vom rămâne uniţi - chiar şi când susţinătorii lui Ludovic Orban mă atacă la modul cel mai direct în partid şi pe unde apucă.

O dezbatere transparentă, publică, în care fiecare dintre candidaţi să-şi expună public ideile nu are nimic de-a face nici cu lipsa de unitate şi nici cu nerespectarea cadrului intern, că doar ne numim „liberali". O dezbatere are de-a face cu exerciţiul susţinerii publice a ideilor pe care fiecare le avem – dacă le avem - pentru electoratul pe care vrem să-l recâştigă pentru PNL.

Este un exerciţiu de dezbatere colegială şi purtat perfect în cadrul partidului, întocmai ca şi congresul – că bănuiesc că la Congres, va fi tot o dezbatere liberă, nu una în spatele uşilor închise.

Legat de argumentele lui Ludovic Orban:

1. În lipsa acestei discuţii asumate şi limpezi, afirmaţiile lui Ludovic Orban nu par doar contradictorii – ca afirmaţia că domnia sa vine cu „schimbarea leadershipului" - despre ce „schimbare de leadership" vorbeşte Ludovic Orban când vine la conducerea partidului exact cu oameni din fosta conducere despre care chiar el spunea că „unde nu este cap, este vai de picioare" ?

2. Cât despre ideea cu dreapta liberal-conservatoare, sună un pic neclar – tocmai de asta aştept lămuriri suplimentare, care mă pot lumina şi pe mine şi pe colegii mei, care credem că dacă nu lămurim concret poziţia PNL faţă de legea salarizării, familia tradiţională şi Justiţia – degeaba vorbim vorbe frumoase despre doctrină „liberal-conservatoare".

[citeste si]

3. Şi legat de ultimul argument al lui Ludovic Orban, cel cu „apropierea de cetăţean la toate nivelele" - ce apropiere de cetăţean poate fi mai clară decât o dezbatere purtată de liderii din partid, care doresc conducerea partidului, în faţa membrilor de partid şi în faţa electoratului ?

Îl aştept pe Ludovic Orban la dezbatere, aşa cum îl apreciez şi cum îl cunosc - deschis şi asumat, fără replici politicianiste - pentru a judeca calm şi limpede, cine, ce susţine pentru viitorul PNL, pentru că de vorbe goale, ştiu sigur că şi eu şi colegul meu Ludovic Orban suntem sătui", a spus Cristian Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel