Bușoi: Consilierii PNL, VOT împotriva proiectului de buget al Capitalei

Cristian Bușoi, președintele PNL București, afirmă că bugetul Capitalei pentru 2018 este fantezist. 

”În 2018 bugetul Capitalei este fantezie, care promite totul, fără să rezolve nimic. În primul rând, veniturile sunt umflate din pix, cifrele nu au justificare, sunt făcute doar să sune bine: o creștere de la 3,9 miliarde lei în 2017 la 5,7 miliarde venituri și 6,267 miliarde lei cheltuieli, în 2018, este complet nerealistă.” susține Cristian Bușoi. 

”Tot așa crește și dna Firea bugetul pentru Sănătate în București”

Liberalul mai afirmă că ”În 2017, Primăria a încasat subvenții de la bugetul de stat în valoare de 85 milioane lei; anul acesta dna Firea previzionează că va încasa de 8 ori mai mult, 662 de milioane. La fel și că va recupera din cheltuieli de judecată, 495 de milioane lei, adică de 100 de ori mai mult decât în 2017. În același timp, Primăria scade subvențiile acordate în acest an și la RADET și la RATB. Asta deși în 2017, la RADET a crescut prețul la producția, transportul și distribuția de gigacalorie, iar bugetul pe anul trecut al RATB a fost în proporție de peste 70% bazat pe subvenții și nu din încasări de bilete sau abonamente. Deci anul acesta, cu diminuarea subvenției la RADET, ori va crește prețul gigacoloriei, ori în cazul RATB va crește prețul biletelor. Promisiuni și fantezii și când vine vorba despre alocările pe Sănătate și pentru administrația spitalelor în Capitală. Așa cum a promis PSD că va crește salariile sau ca va construi 8 spitale regionale și unul republican, tot așa crește și dna Firea bugetul pentru Sănătate în București, totul ca să ia ochii, că doar nu o doare gura să promită.”. 

[citeste si]

Cristian Bușoi precizează următoarele:

”În 2018, Primăria Capitalei alocă 30.000 lei, adică 6500 euro, pentru 3 proiecte majore de infrastructură, dintr-un buget total de aproape 3 miliarde de lei, adică aproximativ 650 de mil euro.

1. Penetrația Prelungirea Ghencea

2. Penetrația Ciurel-A1

3. Penetrația Buzești - Berzei-Uranus

În detaliu, necesarul de investiții și alocările pentru proiectele urgente pentru infrastructura Capitalei, în 2018:

1. Penetrația Prelungirea Ghencea bugetul pe 2018 este10 mii lei, în condițiile în care există un rest de executat - 506 milioane lei;

2. Penetrația Ciurel-A1: bugetul pe 2018 este 10 mii lei, în condițiile în care restul de executat este de 2 miliarde lei;

3. Penetrație Buzești - Berzei-Uranus: bugetul pe 2018 este 10 mii lei, adică 0,0295% din necesar, iar rest neexecutat 400 milioane;

4. Piața Constituției parcaj subteran: bugetul pe 2018 este de 3 milioane lei, adică 1,47% din necesar, în condițiile în care restul de executat este de 205 milioane;”

PNL, vot împotrivă

”În 2018, bugetul Capitalul este o fantezie, o promisiune fără cap și coadă, care pleacă de niciunde și nu duce Bucureștiul nicăieri, adică exact unde este acum: fără mijloace de transport în comun, fără infrastructură, asta deși traficul este cea mai gravă problemă a Capitalei; fără o strategie de investiții clară pentru refacerea rețelei de termoficare, în condițiile în care bucureștenii plătesc din buzunar 40% pierdere din rețeaua RADET, care poate să crape în orice moment și să producă o nenorocire. Consilierii PNL vor vota împotriva proiectului de buget al Capitalei.” este concluzia liderului PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0