Bruno Ștefan: Strategia CÂȘTIGĂTOARE pentru PSD. Scapă de TOATE PROBLEMELE

Sociologul Bruno Ștefan a vorbit despre o "strategie câștigătoare a PSD-ului" care ar putea să scape partidul de valul de antipatie pe care îl provoacă în tururile finale ale alegerilor prezidențiale. 

Bruno Ștefan spune că PSD poate profita de valul de emoție generat de moartea regelui Mihai și poate cere reinstaurarea monarhiei, care ar rezolva multe dintre problemele partidului. 

"PSD, care nu cred că mai visează vreodată să câștige alegerile prezidențiale, poate pune acum problema reinstalării monarhiei, acum pe acest val de simpatie. De ce nu? Vedeți cumva pe cineva de la PSD care are șanse să câștige alegerile prezidențiale? Oricine ar veni de pe partea dreaptă, pentru PSD este cea mai bună strategie să facă tam-tam pe această emoție și să aducă monarhia. Scapă și de DNA, scapă și Dragnea de tot ce își dorește," a spus sociologul la emisiunea lui Octavian Hoandră de la Realitatea TV.

Jurnalistul Val Vâlcu a întărit ideea lansată de Ștefan și a menționat că experiența alegerilor prezidențiale arată modelul viitorului președinte: el a provenit de fiecare dată dintr-un partid mic, care nu mobilizează atât de multă antipatie în turul doi. 

 "În cazul unui partid atât de mare precum PSD-ul și ostilitatea este foarte mare, adică poate are peste 30%, dar există în opoziție și un nucleu important de oameni anti PSD. Ca să câștigi prezidențialele trebuie să fii dintr-un partid mai mic, ne putem gândi și la ce a fost: Emil Constantinescu când a câștigat alegerile era reprezentantul unui ONG, Solidaritatea Universitară. La fel, Băsescu venea din partidul mai mic al coaliției. Klaus Iohannis venea tot așa, ca outsider. Deci, partidele mari, în cazul de față PSD-ul, are șanse mici să câștige președinția și într-adevăr, PSD-ul ar putea să zică 'Domle, hai să renunțăm la ambiția asta,'" a spus Val Vâlcu. 

Bruno Ștefan spune de asemenea că partidele mai mici nu stârnesc atât de multă ură, iar PSD-ul are un punct slab: este ușor de demonizat.

"PSD-ul este urât de foarte mulți. Aduce cea mai multă ură. Dacă punem problema urii, la alegeri ura joacă un rol foarte important. Un candidat al PSD-ului va stârni o mobilizare la vot. Este un partid foarte ușor de demonizat, cum nu este PNL-ul, cum nu poate să fie ALDE, care nu ajung la același grad de ură. Șansa să scape de această ură și să scape și de problemele penale este monarhia. Ei vorbesc de "statul paralel". Păi cum altfel să scape de statul paralel? " a spus sociologul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel