EXCLUSIV  BREXIT, vot. Borza: ”E într-o situație fără ieșire”. Comparația cu Dragnea și previziunea zilei

Remus Borza
Remus Borza

„Brexitul se va produce, chiar dacă curentul rămânerii Marii Britanii în UE a devenit majoritar”, susține Remus Borza, membru în Partidul Forța Națională.

„Theresa May este într-o situație fără ieșire și încearcă, prin tot felul de măsuri luate pe ultima sută de metri, să evite inevitabilul. A lansat, recent, un fond de investiții de 1,6 miliarde lire sterline, în jur de 2 miliarde euro. Dar mai are până să-l ajungă pe Dragnea, care, doar în ultimul an, a lansat trei fonduri de investiții, fără ca vreunul dintre ele să fie operațional.

The Stronger Towns Fund face parte din eforturile lui May de a obţine sprijin de la laburişti privind acordul pentru Brexit. E un fond de dezvoltare destinat atenuării decalajelor de dezvoltare dintre regiunile Regatului britanic. Va fi folosit pentru crearea de noi locuri de muncă, instruirea oamenilor şi stimularea activităţii economice. E o mișcare de imagine”, a spus Remus Borza în cadrul emisiunii „Borza Analytica” de la DCNews.

„Parlamentul britanic va vota pe 12 martie dacă aprobă sau nu înțelegerea negociată de premierul britanic cu Comisia Europeană anul trecut. În cazul în care May nu va reuși să obțină aprobarea Parlamentului britanic, parlamentarii vor avea de ales între ieșirea din UE fără un acord sau o amânare. May a avertizat că amânarea Brexit ar putea conduce la „ani de dispute" politice. Ieşirea Marii Britanii din UE va trebui amânată chiar dacă Acordul Brexit va fi aprobat, deoarece nu mai e timp suficient pentru ratificarea documentului de către ţările şi instituţiile europene, după cum a afirmat negociatorul-şef al UE, Michel Barnier.

Din punctul meu de vedere, nu se va ajunge la un referendum, iar Brexitul se va produce, chiar dacă curentul rămânerii Marii Britanii în UE a devenit majoritar”, a afirmat Remus Borza.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Se clatină scaunul lui Toader. Borza, previziunea momentului pe scena politică



Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel