Brexit. Monica Macovei: Negocieri inteligente şi ferme pentru românii din UK

Guvernul trebuie să negocieze 'inteligent şi ferm' pentru românii din Marea Britanie în cadrul procesului de ieşire din UE a Regatului Unit, a declarat miercuri europarlamentarul Monica Macovei.

'Peste 200.000 de români se află acum în Marea Britanie. Ei muncesc în toate domeniile, în funcţii calificate: sunt bancheri, profesori, doctori, cercetători. De asemenea, sunt români şi acolo unde există deficit de forţă de muncă: în spitale, în cămine de bătrâni, în construcţii, în agricultură. Sunt şi mulţi tineri români care studiază la universităţi din Marea Britanie. Ministrul britanic însărcinat cu negocierea Brexit, David Jones, ne-a spus chiar ieri că doreşte să îi păstreze pe români în Marea Britanie. Desigur, şi Marea Britanie vrea să îşi păstreze cetăţenii în Uniunea Europeană. De aceea, Guvernul României trebuie să negocieze inteligent şi ferm pentru românii din Marea Britanie, a afirmat aceasta, potrivit unui comunicat.

Monica Macovei a precizat că a avut această poziţie, miercuri, în şedinţa plenară a Parlamentului European, în contextul votării propunerii de Rezoluţie privind negocierile cu Regatul Unit în urma notificării acestuia cu privire la intenţia sa de a se retrage din Uniunea Europeană.

'Negocierile Uniunii Europene cu Marea Britanie pentru Brexit trebuie să fie făcute fără ură, fără răzbunare, ci cu gândul, în primul rând, la oameni: cei din Uniune şi cei din Marea Britanie. Pentru oameni trebuie să negociem, pentru comerţul liber, pentru libertatea de mişcare, pentru drepturile lor. Să nu uităm că vrem să fim împreună, parteneri - ca ţări şi ca oameni', a mai arătat Macovei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel