Brexit, Italia vrea să atragă băncile din Marea Britanie

Brexit - Camera Lorzilor, vot final
Brexit - Camera Lorzilor, vot final

Italia a înfiinţat un grup de lucru pentru a atrage firmele financiare din Londra după Brexit, oferind reduceri de taxe pentru angajaţii cu înaltă calificare în încercarea de a convinge băncile, firmele de privat equity şi companiile de gestionare a activelor să se mute la Milano, transmite Bloomberg. 

Premierul Theresa May a declarat luna trecută că Marea Britanie va părăsi piaţa unică europeană, o mutare care va izola City-ul londonez de mulţi dintre clienţii săi. Băncile, companiile de asigurări, firmele de gestionare a activelor şi investitorii se întreabă cum îşi vor putea servi în viitor clienţii de pe continent. 

Ministrul italian de Finanţe, Pier Carlo Padoan, şi primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, se întâlnesc joi în capitala financiară a Italiei cu directori ai unor firme de servicii financiare pentru a-i convinge să părăsească Marea Britanie după Brexit. 

Guvernul de la Roma va coordona un grup de reprezentanţi ai Băncii Centrale a Italiei, ai Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare (Consob) şi ai oraşului Milano pentru a negocia cu firmele şi instituţiile care caută alternative în UE. 

Padoan a afirmat că Italia a aprobat un pachet de măsuri care include: exceptarea de la plata impozitelor timp de trei ani pentru 90% din remuneraţia profesorilor şi cercetătorilor, precum şi exceptarea de la plata impozitelor timp de cinci ani pentru 50% din remuneraţia directorilor şi experţilor. 

"Am eliminat astfel dezavantajele competitive cu alte state europene, Italia devenind una dintre cele mai atractive locaţii pentru piaţa forţei de muncă. În următoarele luni grupul de lucru se va întâlni cu reprezentanţii companiilor, în special cele din industria serviciilor financiare, la Londra şi la New York", a afirmat Fabrizio Pagani, şeful echipei ministrului italian de Finanţe. 

Milano, alături de Dublin, Frankfurt şi Paris, ar putea fi unul dintre principalii câştigători ai unui eventual exod al bancherilor de la Londra. Însă analiştii se aşteaptă ca unele bănci americane să transfere la New York o parte din posturile de la Londra, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel