BREXIT. Iohannis îi asigură pe români: "Nu e cazul să ne îngrijorăm"

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după discuțiile avute la Palatul Cotroceni pe tema Brexit, că România regretă votul dat de britanici pentru ieșirea din Uniunea Europeană, adăugând însă că țara noastră respectă decizia luată de Marea Britanie.

"Regretăm acest vot, dar în același timp, noi respectăm acest vot. Uniunea Europeană este un proiect foarte valoros. România a fost de la început o țară care a dorit să fie membră în UE, o țară care a susținut puternic ideea europeană și în acest context vreaus aă spun că România rămâne atașată proiectului european", a spus Klaus Iohannis.

"E nevoie de unitate și solidaritate în cadrul UE, între cele 27 de state membre care vor rămâne", a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că e foarte important ca românii să înțeleagă că trebuie să își păstreze calmul și că "nu e cazul să ne îngrijorăm peste măsură".

UE este un proiect foarte valoros. România a fost de la bun început o țară care a dorit să fie membră în UE, o țară care a susținut puternic ideea europeană și în acest context vreau să spun foarte clar: România rămâne atașată proiectului european. România este convinsă că este nevoie de unitate în cadrul UE, între cele 27 de tate membre care vor rămâne în UE.

[citeste si]

- Ieșirea Marii Britanii din UE nu se va produce de pe azi pe mâine. Specialișii estimează undeva la doi ani, timp în care e va negocia. Pot să vă asigur că România este parte din aceată negociere și vom negocia în așa fel încât să avem grijă de românii noștri care trăiesc și muncesc în Marea Britanie.

- Marea Britanie, după ieșirea din UE, va rămâne un partener foarte important pentru România.

- În discuțiile pe care le-am avut astăzi, am soliticitat și am primit informații importante pentru țară. Prim-ministrul m-a sigurat că impactul Brexit asupra României nu este mare și acest impact va fi gestionat destul de ușor.

- Am primit asigurări de la guvernatorul BNR că impactul asupra leului nu va fi foarte mare și va fi ușor de echilibrat.

- Am fost foarte bucuros să constat că există consens între liderii politici. Toți sunt de acord că România trebuie să rămână în UE.

- După Consiliul European de săptămâna viitoare, la care voi participa, voi chema la Cotroceni pe toți cei care au participat astăzi, pentru a stabili împreună cum vom merge mai departe.

- Acum este momentul să recuperăm, este momentul să naștem un nou proiect de țară. Această criză numită Brexit are în ea o mulțime de oportunități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel