BREXIT, acord de retragere. Iohannis: Nu este o zi fericită

Iohannis
Iohannis

Klaus Iohannis a explicat, duminică, de la Bruxelles, care este importanța pentru români a acordului de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Klaus Iohannis susține că acordul de retragere a Marii Britanii din UE este un document bine lucrat și a cărei adoptare ar aduce beneficii importante României. 

"Acordul de retragere va putea fi folosti în cazul în care va fi aprobat în final de toate parlamentele implicate pentru a clarifica aspectele în detaliu care țin de retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Un document care și pentru noi are o importanță mare pentru că și în acest document se stipulează, de exemplu, cum vor fi tratați românii în Marea Britanie, cum vor decurge chestiunile legate de cadrul financiare în care ne aflăm acum până în 2020 și multe altle lucruri. Un document foarte amplu, foarte bine elaborat, este un document la care s-a lucrat un an și jumătate, au fost respectate foarte bine limitele sau mandatul impus de Consiliul European la vremea respectivă. Nu putem să considerăm că această zi este o zi fericită. Evenimentul rămâne unul care cred că pe majoritatea ne întristează dacă realizăm importanța, un mare stat membru pleacă. Însă dincolo de acest lucru, existența unui acord ar face ca această despărțire să fie gestionabilă și să capete un fundament juridic", a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel