Brexit. Grapini: Va afecta multe regulamente pe care le avem în lucru

Plen greu și consistent, săptămâna aceasta, la Strasbourg. Temele discutate de către europarlamentari vizează toate aspectele vieții, social, politic și economic, într-un moment în care Europa își creionează, dificil și tensionat, viitorul.

Maria Grapini a avut, marți, 23 octombrie, o nouă intervenție, în care a atras atenția asupra provocărilor actuale europene și a solicitat unitate.

“Trebuie să fim realiști, 2019 este un an scurt, și pentru Comisie, și pentru noi. Cred că prioritățile trebuie să fie foarte clare, au și fost spuse aici, vorbim despre Brexit, trebuie să vedem care va fi impactul, eu sunt raportor și pe Uniunea Vamală, Brexitul va afecta și Uniunea Vamală, dar și multe alte regulamente pe care le avem în lucru, dar cred că, în fiecare zi, trebuie să ne preocupe viitorul Europei! Cred că este esențial să vedeți cum găsiți, dumneavoastră Comisia, alte instrumente, alte mijloace, pentru a putea stabili încrederea cetățenilor și a statelor membre, pentru a nu mai avea această percepție, de state împărțite în două, de cetățeni de mâna întâi și mâna a doua!”, a spus Grapini.

"Încrederea în viitorul Europei nu începe după 2019"

Europarlamentarul umanist a atins și subiectul CFM (Cadrul Financiar Multianual), în condițiile în care statele est-europene au temeri justificate legate de împărțirea banilor UE, din perspectiva echității. „Cred că încrederea în viitorul Europei nu începe după 2019, chiar dacă acesta este un an foarte greu. Apoi, apărarea comercială: de patru ani vorbesc aici că nu există o bună verificare și avem concurență neloială, ne-am dezindustrializat! Nu în ultimul rând, aș vrea să spun că este foarte important să vedem cum gestionăm Cadrul Financiar Multianual, cum facem să fie cea mai bună împărțire!”, a mai declarat Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel