Brașov. Iohannis, comemorare: Să nu ne mai lăsăm minţiţi, manipulaţi!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că gestul lui Liviu Cornel Babeş, care, în urmă cu 30 de ani, şi-a dat foc pe pârtia 'Bradul' din Braşov, reprezintă una dintre paginile 'pline de eroism şi de dramatism' din istoria recentă a ţării şi îi îndeamnă pe români să nu mai lase niciodată un regim abuziv să le calce în picioare drepturile şi legea. 

Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul comemorării a 30 de ani de la jertfa eroului-martir Liviu Cornel Babeş. 'În urmă cu exact 30 de ani, Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe pârtia 'Bradul' din Braşov în semn de protest faţă de abuzurile şi fărădelegile regimului comunist. Gestul său temerar reprezintă una dintre paginile pline de eroism şi, în acelaşi timp, de dramatism din istoria noastră recentă. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid în presa internaţională, Liviu Babeş a spus lumii întregi că poporul român era asuprit, iar România trăia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa. Liviu Babeş a renunţat la viaţa sa pentru un adevăr.

El şi-a continuat însă existenţa în memoria noastră devenind astfel un învingător. Există multe feluri de a ne aminti de jertfa sa. Unul dintre acestea este să înlocuim cuvintele cu fapte. Să nu ne mai lăsăm minţiţi, manipulaţi! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea şi drepturile noastre! Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!', se arată în mesajul preşedintelui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel