Botoșani, anchetă. Posibile licitații trucate în progrmul "Cornul și Laptele"

Vlad Manolache / 06 aug 2018 / 15:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Consiliul Concurenței are dubii cu privire la licitațiile publice din cadrul programului "Cornul și Laptele" la Botoșani.

Consiliul Concurenţei anunţă declanşarea unei investigaţii privind posibila trucare a unor licitaţii publice organizate de Consiliul Judeţean Botoşani, pentru perioada 2013-2018, în vederea atribuirii Contractelor de furnizare produse lactate, derulate în cadrul Programului "Cornul şi Laptele", şi a Contractelor de furnizare de mere, din cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli şi grădiniţe.

"Inspecţii inopinate la sediul companiilor"

"Autoritatea de Concurenţă suspectează că firmele Five Continents Group S.R.L., Spicul 2 S.R.L. şi Lival Import-Export S.R.L. s-au înţeles asupra loturilor pentru care să depună oferte, astfel încât să nu se concureze şi să câştige la valoarea maximă stabilită de autoritatea contractantă. Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiilor, iar documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurii specifice de investigaţie. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei", se precizează într-un comunicat de presă al autorităţii.

Potrivit sursei citate, în situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. 

Consiliul aminteşte, totodată, că toate companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24