EXCLUSIV  Borza, supărat de viitorul sistemului public. „O să avem un sistem de mediocri și de hoți”

Remus Borza, deputat și salvatorul Hidroelectrica, s-a plâns marți la Interviurile DC News de condițiile proaste din Casa Poporului și de salariile mici ale parlamentarilor.

Deputatul ALDE Remus Borza a adus marți reproșuri la condițiile în care lucrează parlamentarii și la salariile foarte mici în comparație cu cele din mediul privat.

Borza a amintit, indignat, despre șobolanii și gândacii care mișună prin Casa Poporului, despre grasia din toalete - care nu funcționează și care au țevi sparte de mulți ani - și de faptul că plouă în Palatul Parlamentului și că parlamentarii nu au birouri proprii în incintă, aducând, de asemenea reproșuri inclusiv administrației clădirii, care nu mai este vizitabilă de cel puțin patru luni. Referitor la salariile „mici” ale parlamentarilor, Borza a declarata, la minutul 55:00:

„Acceptați să vină în sistemul public oameni pricepuți. Ori oamenii pricepuți nu-ți vin din mediul privat unde câștigă 5.000,10.000, 20.000 de euro pe 1.000 de euro. Oameni competenți, care au moralitate nu-ți vin pe 1.000 de euro. Noi ne scumpim la făină și ne calicim la tărâțe. Dacă vrem autostrăzi, dacă vrem spitale, deși în sistemul public de sănătate s-au băgat în ultimii 10 ani 100 de miliarde de euro și n-avem niciun spital bun. (...) Dacă păstrăm sistemul ăsta fără un schimb de salarizare, o să avem un sistem de mediocri și de hoți. (...) Uitați-vă și la Ministerul de Finanțe, uitați-vă la orice minister că sunt cucoane, sunt domni care au 7.000 de lei, 9.000, 10.000 de lei net salarii, și un demnitar, chiar și un ministru, secretar de stat de două ori mai prost plătit decât un șef de serviciu”.

Referitor la stadiul în care se află clădirea Parlamentului și la ce îmbunătățiri trebuie aduse, Borza a declarat, la minutul 56:00: „Trebuie să băgăm bani în termoizolație - nu a avut niciodată -, în hidroizolație - plouă pe terase -, în amenajări, într-un minim de confort. Noi, parlamentarii, nu avem condiții. Ne trebuie și nouă un birou. Știți că un parlamentar nu are și el - dumneavoastră aveți un birou, aveți un laptop, aveți un scaun - un parlamentar nu are biroul lui. Nu au decât șefii. Păi cum să faci legi bune? Și în continuare, actualul legislativ va da și el doar legi proaste și inutile precum și celelalte legislaturi”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel