Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Borza, note pentru politicieni. Cine este omul săptămânii-VIDEO

În noua ediție a emisiunii "Borza Analytica", deputatul independent Remus Borza a notat politicienii, taxându-i pentru declarațiile, deciziile și ieșirile politice din această săptămână.

Iată notele date joi de Remus Borza în direct, la DC News Live:

 

Laura Codruța Kovesi - nota 10: "este omul săptămânii. Discursul pe care l-a avut nu doar că i-a salvat mandatul și cariera, dar este posibil să îi fi salvat și mandatul lui Klaus Iohannis, punctând totodată de o manieră categorică în războiul dintre bătălia dintre sistemul judiciar și coaliția de guvernare".

Valer Dorneanu și Curtea Constituțională a României - nota 10: "Mă bucur că săptămâna aceasta CCR a declarat neconstituțională o lege care a trecut ca peștele prin apă de modificare a ordonanței 109/2011 privind managementul corporativ la companiile statului. Modificarea a fost una grosieră: de la trei exceptări care au fost avute în vedere de către Guvern, în Senat au ajuns la vreo 30 și de la Camera Deputaților au plecat la vreo 90. Cu alte cuvinte, se înlocuiește managerul profesionist de la compania statului cu lipitorul de afișe. De când a apărut ordonanța 109/2011, companiile statului au proliferat".

Klaus Iohannis - absent: "abia s-a întors din Tenerife. Nu am pe ce să-l punctez". (n.r. - nota a fost dată înainte ca președintele să facă o conferință de presă privind situația de la DNA).

Tudorel Toader - 5: "pentru indecizie" . 

Viorica Dăncilă - 4: "nota 1 pentru refuzul de a-l demite pe Darius Vâlcov după condamnarea dată de ÎCCJ, nota 1 pentru chemarea intempestivă a lui Tudorel Toader din Japonia, riscând să pericliteze relațiile diplomatice cu Țara Soarelui Răsare și nota 10 pentru întrevederea cu Hans Klemm în care a reproșat regimul vizelor pentru români, în condițiile în care România investește miliarde de euro". Citiți mai multe AICI.

Codrin Ștefănescu - 5: "primul care l-a taxat că vorbește mult și prost, înaintea lui Liviu Dragnea, a fost Călin Popescu Tăriceanu. Pe de-o parte îl apreciez că îi ține piept lui Liviu Dragnea".

Ludovic Orban și PNL - nota 9: "este prima dată când Ludovic Orban și PNL au o notă atât de mare. Sunt autorii excepțiilor de neconstituționalitate pe pachetul privind legile justiției, dar și pe legea care modifică ordonanța 109. Așa trebuie să se manifeste opoziția, într-un cadru democratic, nu prin incitare la revoltă și apel la stradă".

Dan Barna - nota 5: "USR este îndisoluție. În sondaje se află sub 5%, dar încă sper că se va face bine".

Emmanuel Macron - nota 9: "s-a întors din China cu tolba plină de contracte de la marele popor prieten. Acum pregătște vizita în SUA. Înainte va merge și în vizită oficială în Rusia. Putin este cât se poate de frecventabil și pentru Germania, și pentru Franța, numai în relația cu România este indezirabil, ceea ce evident că este o pierdere din punct de vedere economic".

Angela Merkel - nota 5: "pregătește guvern de coaliție cu social democrații lui Martin Schulz".

Halbe Zijlstra, Ministrul de externe olandez  - nota 10. Acesta a obținut punctaj maxim pentru că și-a dat demisia de onoare după a recunoscut că a omis atunci când a afirmat că luase parte, în 2006, la o întâlnire în care preşedintele rus Vladimir Putin ar fi evocat planurile sale privind o "Rusie Mare": "M-aș bucura ca și unii demnitari al statului român să fie capabili de astfel de gesturi".

Donald Trump - nota 8: "acum este acuzat de hărțuire sexuală de o starletă de prin 2006. (...) Are zile negre. Mie îmi pare rău de Donald Trump. Totuși a făcut reforme care se văd în indicatorii macroeconomici despre care am mai vorbit aici. Zilele următoare se va întâlni cu președintele Argentinei. Renegociază Tratatul NAFTA. El se zbate, dar este din ce în ce mai izolat".

Iată răspunsul:

 

VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel