Borza, LISTA NEAGRĂ: "Dacă eşti bărbat, acţionezi!"

Deputatul independent Remus Borza a fost solicitat să comenteze aşa numita listă neagră a Comisiei Europene pierdută prin sertarele Ministerului Justiţiei.

Despre Lista Neagră care ar trebui să fie la Ministerul Justiţiei, deputatul Borza a spus:

"E ca-n bancurile cu Bulă sau ca "Într-o scrisoare pierdută"! Îmi amintesc acum o situaţie similară. Acum câţiva ani, Fiji aniversa 40 de ani de la proclamarea independenţei faţă de imperiul britanic. Fast, elefanţi, trompete, artificii şi groază când au descoperit că nu aveau declaraţia de independenţă în original. Or fi pus-o pe foc. N-au avut altă soluţie decât să sune la imperialiştii de la Londra să le trimită copia declaraţiei. Cam aşa e şi cu Lista neagră. Înţeleg că s-a pierdut originalul. Deşi nimeni nu i-a contestat existenţa. Mai mult decât atât, a fost recunoscută şi de către purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene şi de oficialii Comisiei. Câtă vreme nimeni nu o contestă, ea există, hai să fim serioşi. Dar, în egală măsură, să nu fim ipocriţi. În 2012 s-a făcut şi atunci ceva tapaj. Vă aduceţi aminte declaraţiile ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru. Acuma, pe mine mă deranjează un lucru: Dacă eşti bărbat de stat acţionezi sau reacţionezi atunci, la cald. Eu, dacă te înjur, acum, domnu' Vâlcu, trebuie să-mi zici vreo două azi, nu peste cinci ani." a explicat deputatul.

"Din aceeaşi perioadă, 2012-2013, nişte lideri puţin amnezici îşi aduc aminte, tot după cinci ani de zile, că venea Maior cu tot felul de bileţele roz, când cu numele procurorilor şefi de la Parchetul General, DNA sau DIICOT, când cu numele membrilor Guvernului. Dacă aşa au stat lucrurile, atunci trebuia să fi sărit ca opărit, că tot aveai o majoritate de 70% în Parlament. Trebuia să fi dat de pământ cu Maior sau cu alţi şefi de servicii care şi-au permis astfel de ingerinţe. Doar că unii s-au complăcut sau chiar au făcut parte din sistemul ăsta ticlăloşit, cum l-a numit un clasic în viaţă. Unii chiar au favorizat şi au pus o cărămidă la acest sistem cu tot ceea ce a însemnat el în perioada 2012-2107, respectiv excese, erori judiciare şi abuzuri, pe care le devoalăm acum." a încheiat intervenţia la DC News, deputatul independent Remus Borza.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel