Borc: România arată mult mai bine decât este reflectată în presă

România 'arată mult mai bine' decât este reflectată în presă, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei. Oficialul Guvernului i-a îndemnat, totodată, pe românii din diaspora să meargă prin ţară ca să vadă acest lucru.

'Dumneavoastră aşteptaţi să vă spună cineva că, atunci când vă mai uitaţi la televiziunile româneşti, nu e atât de rău precum vedeţi. Mergeţi în sate, mergeţi pe drumuri - bune, proaste, cum sunt - dar România arată mult mai bine decât este reflectată în ziare, în presă, în televiziune', le-a transmis Borc reprezentanţilor diasporei prezenţi la evenimentul 'Business Summit. Împreună pentru România', organizat la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a precizat că România are o problemă demografică şi, în 2025, ţara va arăta 'cu totul altfel' fără 'cei 3,5 milioane' de români care trăiesc acum în afara graniţelor.

'Să-i convingeţi şi pe copiii dumneavoastră sau pe studenţii care pleacă azi în străinătate să păstreze permanent în minte că ţara lor e România şi, dacă pot sau dacă vor, să se întoarcă în România', le-a spus vicepremierul participanţilor la eveniment.

Costin Borc a amintit că Guvernul a lansat un proiect - 'România competitivă', care are drept scop stimularea producţiei, nu numai în sensul producţiei de bunuri şi servicii, ci şi de a crea infrastructura necesară pentru acest lucru. 'Nu ne referim doar la autostrăzi, şosele şi drumuri, ci şi la infrastructura IT, la educaţie, sănătate, cultură, un mediu înconjurător sănătos şi propice', a adăugat Borc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel