Borbely: Corlăţean va fi chemat în Comisie pentru raportul pe Algeria

borbely
borbely

Laszlo Borbely,  preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, a declarat, duminică,  că îi va cere ministrului Titus Corlăţean, să se prezinte în faţa acestei comisii pentru a prezenta un raport privind criza ostaticilor din Algeria, în care doi români au murit.

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Laszlo Borbey, a declarat, duminică, că a vorbit în ultimele zile atât cu secretarul general al MAE, cât şi cu ministrul de resort, cerându-le să informeze comisia cu privire la situaţia din Algeria, dar nu a primit aceste informaţii.

 Borbely a refuzat să facă orice fel de aprecieri sau comentarii pe marginea acestui subiect, arătând că nu vrea să se "antepronunţe" până când Ministrul de Externe nu va prezenta un raport legat de acest subiect în faţa Comisiei pentru politică externă.

 "Eu voi fi mâine (luni - n.r.) la Bucureşti. Voi cere MAE să vină la Comisie cât de curând, mâine sau poimâine, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, pentru a prezenta un raport referitor la incidentul din Algeria. Voi vorbi şi cu preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat, e posibil să ne întrunim într-o comisie comună în acest sens. Ştiu că s-au făcut demersuri, că s-a întrunit o celulă de criză a statelor membre UE şi una la nivelul României. Din informaţiile mele, oficialii algerieni au informat autorităţile române, ieri (sâmbătă - n.r.) şi azi (duminică - n.r.). E problematic. Statul algerian e foarte ferm, aţi văzut, au spus că rezolvă ei problema, dau foarte puţine detalii, cum aţi văzut, au acţionat în forţă. Nu vreau să mă antepronuţ. După raport, va exista o poziţie oficială a Comisiei", a arătat Borbely.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel