Bon fiscal pentru bacșiș. Bușoi (PNL): Va aduce puțini bani la buget, dar va complica activitatea IMM-urilor

Eurodeputatul PNL Cristian Bușoi nu crede în eficiența măsurii anunțate de Guvern de a obliga agenții comerciali să emită bonuri fiscale pe bacșiș și consideră că prin aceasta se va îngreuna activitatea întreprinderilor mici și mijlocii.

'Obligația de a emite bon fiscal separat pentru bacșiș este o măsură fără precedent în Europa; va aduce puțini bani la buget, dar va complica activitatea multor IMM-uri. În condițiile în care Uniunea Europeană are printre prioritățile sale susținerea IMM-urilor, Guvernul Ponta pare a nu avea alt obiectiv decât acela de a complica viața întreprinderilor mici și mijlocii din România și a micilor comercianți', a declarat marți Cristian Bușoi, informează Agerpres.

El susține că nu a întâlnit această măsură în nicio țară europeană, unde nu a văzut nici echipe de la Fisc 'năvălind în restaurante cu mașini cu girofar, oprind activitatea, alungând clienții, speriind puținii turiști străini care mai vin în România'.

Bușoi atrage atenția că aceste controale trebuie să aibă o anumită decență, iar ANAF ar trebui să facă 'mai puțin spectacol' și să aibă mai multe rezultate.

'În plus, eliberarea de bon fiscal separat pentru bacșiș, invenție 'marca Guvernul Victor Ponta', va aduce la bugetul statului sume neglijabile, însă va complica enorm activitatea micilor întreprinzători, care vor fi sufocați de birocrația excesivă impusă de eliberarea a două bonuri fiscale în loc de unul singur. Modul de impunere a unei astfel de măsuri este contraproductiv, întrucât va agresa comercianții și va enerva clienții', a explicat Bușoi, vicepreședinte al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel