EXCLUSIV  Bombă despre Băsescu, după audierea la DNA. Av. Bărbuceanu, explicații de ultim moment

Fostul președinte Traian Băsescu a ieșit de la audierile de la DNA după trei ore. La ieșirea de la DNA, el a afirmat că a fost martor la ”o comisie rogatorie”. 

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a explicat, pentru DCNews, că această ”comisie rogatorie” este o ”procedură care se desfășoară într-o altă țară dar prin intermediul organelor judiciare de la noi”. Avocatul a explicat că poate fi vorba și despre un alt județ, unde se desfășoară o cercetare penală și ”ca să nu cheme martorul sau dacă volumul de martori e mare, se poate înființa o comisie rogatorie la o unitate de PARCHET DE ACELAȘI RANG în care să se audieze martorii în funcție de cum dispune procurorul care instrumentează cauza, fie din țară, fie din străinătate”. 

”Când un organ de urmărire penală sau instanţa de judecată nu are posibilitatea să asculte un martor, se poate adresa unui alt organ de urmărire penală ori unei alte instanţe, care are posibilitatea să le efectueze. Comisia rogatorie se poate adresa numai unui organ egal în grad.” ne-a mai precizat avocatul, care a subliniat că speța presupune fapte în competența DNA. 

”În practica românească, marea majoritate a comisiilor rogatorii sunt din străinătate” a mai precizat avocatul. Traian Băsescu a fost întrebat de către jurnaliști din ce țară, dar nu a răspuns, doar a spus: ”Eeee”. 

Această situație ridică un mare semn de întrebare cu privire la procesul sau ancheta în care Traian Băsescu a fost chemat ca martor. Avocatul Bărbuceanu a spus că ”e posibil să fie și cu Elena Udrea”. Este doar o ipoteză, sigur este că un parchet de același rang cu DNA a solicitat audierea ca martor a lui Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel