EXCLUSIV  BOMBĂ cu moțiunea de cenzură. Se depune iar?! Dâncu, informații de CULISE

Marcel Ciolacu foto Agerpres
Marcel Ciolacu foto Agerpres

Sociologul și politicianul Vasile Dâncu a analizat oportunitatea depunerii unei moțiuni de cenzură în contextul sesiunii parlamentare extraordinare.

„A fost o discuție internă destul de consistentă și ieri și astăzi (n.r., despre data moțiunii de cenzură). Este vorba despre un criteriu obiectiv. S-a contestat legitimitatea acestei moțiuni într-o sesiune extraordinară, așa că, odată cu începerea sesiunii ordinare a Parlamentului, se va depune iarăși moțiunea sau se depune altă moțiune și va fi votată în ritm alert, cât se poate de repede.

Nu avem dată pentru că încă nu avem date obiective despre unele elemente privind desfășurătorul Parlamentului și al Curții Constituționale care trebuie să dea un verdict. Poate că, într-un fel, având în vedere că PSD a fost atacat tot timpul, de toate instituțiile, privind faptul că este iresponsabil, deși a pus acest guvern chiar împotriva voinței membrilor PNL, dar fiindcă tot s-a încercat această diversiune PSD este de vină, încercăm în acest moment să rămânem în gradele Constituției și să fim foarte atenți la această chestiune”, a explicat Vasile Dâncu, politcian PSD.

Vacanța nu este un moment bun pentru moțiune

„Este una din variantele posibile, nu s-a hotărât încă acest lucru, dar asta voiam să vă spun. Există o voință fermă pentru această moțiune și, cu siguranță, o să vedeți că nu există niciun fel de amânare când va fi cazul. Este și o chestiune de oportunități politice, trebuie să gândim strategic atunci când facem moțiune. Trebuie să ai toate coalițiile făcute, să ai un climat în care să poată fi receptată foarte bine această moțiune. Acum, de exemplu, suntem în vacanță. Dacă pui moțiune în vacanță, în august, află 30% dintre oameni, în prima zi. Rezultatul se află peste trei zile, poate o săptămână”, a conchis sociologul.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel