USR-PLUS și AUR nu mai au nicio șansă cu moțiunea de cenzură. Căderea Guvernului, la mâna PSD

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Există o mare problemă cu moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS-AUR împotriva Guvernului Cîțu.

PNL va depune astăzi la ședința birourilor permanente reunite ale Parlamentului o cerere pentru verificarea legalității semnăturilor de pe moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR.

Conform art. 113 din Constituție, condiția procedurală a semnăturilor este una esențială pentru a putea fi înregistrată o moțiune de cenzură

Se pare că mai multe semnături nu au fost date în mod regulamentar. Unii parlamentari nu erau în România, dar totuși semnătura lor ar fi apărut cu ajutorul programului de editare Photoshop.

Dacă se descoperă că s-a semnat ilegal, USR-PLUS și AUR și-a pierdut dreptul depunerii unei moțiuni în această sesiune. Practic doar PSD mai poate depune moțiune cenzură pentru că ceilalți și-au consumat semnătura pe sesiunea aceasta. Și-au consumat-o practic pe un act ilegal. Au tras glonțul fără să dea jos Guvernul. Este o chestiune de formă, în sensul că USR-PLUS și AUR nu au avut numărul de semnături corect, dar ei au depus-o, neajungându-se la citirea sa în plenul Parlamentului.

De asemenea, cu mișcarea de a se duce să depună moțiune de cenzură pe repede înainte, vineri noapte, au vrut să arate publicului că ei fac și dreg, dar ”hoții de la PNL și corupții de la PSD” îi blochează, ei vrând, de fapt, să rămână la guvernare. Aceasta ar putea fi strategia celor de la USR-PLUS. Altfel nu ai de ce să te duci vineri noaptea să depui moțiune când ai parlamentari plecați din țară. Nu era nicio urgență până luni. 

Cei care au semnat nu mai au voie să o facă în această sesiune și atunci, vrând nevrând, sunt la mâna PSD. Cu moțiunea ai doar o șansă pe sesiune. Glonțul de aur, la PSD

Practic, cei de la USR-PLUS s-au făcut că se împiedică. Totuși nu este normal să depui o moțiune cu semnături în Photoshop, când regulamentul spune clar că trebuie să ai semnăturile în original. Este o grabă nejustificată, puteau sa meargă luni să o depună după ce rezolvau cu semnăturile. Dar dacă vrei doar să satisfaci dorința poporului care cere sânge, poți să o depui noaptea ca hoții și apoi să zici că te-au blocat unii și alții, tu depunând-o practic ilegal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel