EXCLUSIV  Bombă care va EXPLODA în fața României. Cumpănașu: Sunt șocat

Analistul Alexandru Cumpănașu, invitat la interviurile DC News Live, a criticat modul în care România s-a raportat la Igor Dodon. De fapt, a criticat lipsa de reacție a țării noastre vizavi de Republica Moldova.

Alexandru Cumpănașu a fost întrebat dacă socialiștii lui Igor Dodon au vreo șansă să câștige în acest moment.

"Stă pe o bombă care va exploda foarte dur în fața României. Ceea ce pe mine mă șochează este această liniște totală a autorităților statului român. Această atitudine de no-combat și de no comment la adresa Republicii Moldova. S-a întâmplat la alegerile pentru președinția Moldovei. Ați auzit oficiali, de pe aici, spunând că susțin pe cineva? Nu. Părea că Moldova este o țară din Africa Centrală. Nimeni nu susținea pe nimeni... Igor Dodon explica cum România trebuia divizată, tăiată în bucăți și nimeni nu reacționa. Sunt șocat. De fapt, sunt surprins, nemulțumit și enervat. Singurii care au reacționat am fost noi, Coaliția Națională Pentru Modernizarea României, care am spus că o susținem pe Maia Sandu. Nu știu dacă am făcut bine sau rău, dar am zis și noi ceva.

În afară de Coaliția Națională Pentru Modernizarea României, nu au fost lideri politici sau decideți ai acestei țări care să spună explicit ce vor pentru Republica Moldova. După ce a câștigat Igor Dodon, am avertizat că este agent de influență. Dodon are putere în Republica Moldova. Așa e, în prezent, el nu are o putere executivă atât de mare, dar va avea pentru că este într-o extraordinară căutare de capital de imagine, iar el, când stă lângă Putin, se asociază cu puterea. Igor Dodon este într-o continuă căpătare de influență, putere și imagine în care practic le explică cetățenilor moldoveni că nu au alternativă pentru că nimeni nu oferă alternativă. N-am văzut nicio strategie în ceea ce privește Republica Moldova; nici din partea UE; nici din partea României. România este principalul vinovat că astăzi nu există o alternativă la Igor Dodon. România a avut o strategie foarte proastă", a zis Alexandru Cumpănașu la interviurile DC News Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel