Boloş spune că amendamentul la Pilonul II are un 'caracter neoficial' şi se face în jurul lui 'un capăt de ţară'

bani
bani

Amendamentul la proiectul de lege privind măsurile fiscale care presupunea o naţionalizare a Pilonului II de pensii este un document cu caracter neoficial şi facem în jurul lui un capăt de ţară, a afirmat, miercuri, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

'Am spus şi spun şi acum. Acel amendament nu a luat calea oficială, nu a urmat procedura parlamentară, nu a fost înregistrat în Ministerul Finanţelor încât să constituie un document oficial. Dacă în această perioadă, toate ideile, toate documentele pe care le-am primit, toate soluţiile venite din partea celor care au contribuit la acest pachet de măsuri le puneam în aplicare, ajungeam la un pachet de legi care nu făcea sens cu ceea ce avem nevoie pentru sustenabilitatea financiară a României. Cred că ar fi necesar să oprim aceste discuţii privind acest subiect.', a zis Boloş.

'Aici nu se pune problema Pilonului II de pensii, nu se pune problema naţionalizării şi a tuturor bazaconilor care au apărut în sectorul public', a menţionat Marcel Boloş.

El a fost întrebat de jurnalişti cine a scris acel document şi despre faptul că economistul Cristian Socol a scris pe pagina sa de Facebook că îi va acţiona în judecată pe cei care vor asocia numele său unor măsuri precum amendamentul privind Pilonul II sau impozitarea companiilor mari. Ministrul Finanţelor a subliniat că documentul menţionat este neoficial.

'Dacă era un document care căpăta caracter oficial, dacă era o procedură parlamentară care se derula, aş fi înţeles, dar discutăm despre un document cu caracter neoficial şi facem în jurul lui un capăt de ţară', a spus ministrul.

Citeşte şi: Drulă cere demisia ministrului Boloş, acuzându-l că acoperă 'tentativa de furt' din Pilonul 2

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demisia ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, acuzându-l că 'acoperă o tentativă gravă de furt' din Pilonul 2 de pensii, pe care a încercat să o facă un secretar de stat din ministerul său. 

'Amendamentul care propunea naţionalizarea banilor din Pilonul 2 de pensii a fost scris de un secretar de stat din Ministerul Finanţelor, iar Marcel Boloş este direct responsabil de ceea ce se întâmplă în ministerul pe care îl conduce, indiferent de scuzele pe care le invocă', se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de USR.

Potrivit aceleiaşi surse, premierul Marcel Ciolacu 'trebuie să semneze chiar astăzi' demiterea secretarului de stat PSD care a iniţiat amendamentul de 'naţionalizare' a fondurilor din Pilonul 2 de pensii. 'Marcel cu Marcel nici măcar nu pot să îşi coordoneze minciunile.

Marţi la prânz, Marcel Ciolacu spunea că niciodată în coaliţie nu au vorbit despre un amendament la Pilonul 2 de pensii, iar marţi seara, ministrul Marcel Boloş spunea că s-a discutat în urmă cu o lună. Realitatea e următoarea: PSD şi PNL nu ştiu decât să taxeze şi să fure. Şi, când nu mai rămâne de taxat, vin după banii de pensii ai românilor. Au vrut să ia din banii de pensie a peste 8 milioane de români, cotizanţi la Pilonul II de pensii, totul pentru a avea baronii lui Ciolacu bani mai mulţi cu care să-şi umple portbagajele', afirmă Cătălin Drulă.

USR subliniază că se va opune tentativelor de 'naţionalizare' a Pilonului 2, deoarece acesta reprezintă 'singura şansă la o pensie decentă' pentru românii care contribuie acum la sistemul public de pensii confruntat cu 'un deficit puternic' de finanţare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel