Urmărește emisiunea live



Boloş: Nu se pune problema să nu fie achitate pensiile sau salariile în sectorul bugetar

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a reiterat că recalcularea pensiilor și creșterile salariale în sectorul public sunt incluse în Legea bugetului de stat, astfel nu există nicio îndoială ca acestea să nu fie achitate.

"Nu se pune problema să nu fie achitate salariile sau pensiile, sub nicio formă, pentru sectorul bugetar şi pentru pensionari. Am spus de nenumărate ori că recalcularea pensiilor este cuprinsă, bugetată în legea bugetului de stat, iar majorările salariale pentru ceea ce am avut ca şi măsuri aprobate până la aprobarea legii bugetului de stat, fondurile sunt cuprinse în legea bugetară anuală ce s-a aprobat ulterior. Am găsit mecanismul de retrimestrializare şi de virare de credite bugetare. Sunt mecanisme specifice pentru finanţele publice, iar mai apoi, după rectificare, sumele vor fi asigurate pentru ca să ne achităm datoriile şi drepturile salariale la care au dreptul cei din sectorul public. Sub nicio formă, şi repet acest lucru pentru a nu ştiu câte oară, nu se pune în discuţie ca Guvernul să nu îşi achite datoriile pe care le are", a spus Ioan Marcel Boloş la finalul şedinţei de Guvern.

El a adus în atenția Guvernului un Memorandum care detaliază necesarul de fonduri ce trebuie alocate în cadrul rectificării bugetare, în urma deciziilor adoptate referitoare la majorările salariale.

"Sunt revendicări şi drepturi salariale legitime pe care noi le onorăm astfel cum ele au fost aprobate de către Guvern şi spun încă o dată acelaşi lucru: toată lumea să fie liniştită că îşi vor primi banii. (...) Spun, de asemenea, pentru a nu ştiu câta oară, că nu suntem cu drepturile salariale peste media Uniunii Europene încât să discutăm despre un sistem de remunerare care nu-şi găseşte locul în mecanismul bugetar şi în ceea ce priveşte alocările de fonduri de la bugetul public", a punctat Marcel Boloş, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel