Bolile cardiovasculare, ignorate. Dr Gabriel Tatu-Chițoiu: Oamenilor le e frică de cancer și reumatism

Mihai Ciobanu / 05 iun 2019 / 12:11 Salveaza PDF Comentarii
Simptome infarct
Descriere foto: Simptome infarct

În cadrul dezbaterii „Prevenția în Sănătate. De la deziderat la fapte”, organizată astăzi de DC MEDIA GROUP, dr. Gabriel Tatu-Chițoiu a atras atenţia asupra faptului că că bolile cardiovasculare ar trebui privite cu seriozitate de toți factorii implicați în sănătatea din România și că oamenii ar trebui conștientizați de pericolul mortal al acestor afecțiuni și educați ca să controleze factorii de risc care duc la apariția lor.

„Oamenilor nu le e frică deloc de bolile cardiovasculare, de infarct, de accident vascular cerebral, le e frică de cancer, de reumatism și de hepatită. (...) Dar bolile cardiovasculare omoară de două ori mai mulți oameni decât toate celelalte boli la un loc, și de trei ori mai mult decât cancerul. Deci e clar că principala țintă în prevenția din România trebuie să fie bolile cardiovasculare.

Interesul pentru bolile cardiovasculare este, însă, absolut marginal. Este unul dintre paradoxurile de la noi, toată lumea se uită în direcții greșite, iar bolile cardiovasculare sunt în spatele lor", a explicat Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu.

Citeşte mai departe pe DC Medical.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26