EXCLUSIV  Tăriceanu, la testul poligraf. Bolcaș, scenariu incendiar

În cursul acestei săptămâni, președintele Senatului a acceptat să fie supus testului poligraf, la DNA. Al doilea om în stat are calitatea de martor în dosarul lui Bogdan Olteanu. Supunerea lui Călin Popescu Tăriceanu a creat confuzie și a ridicat semne de întrebare. Chiar și unii avocați se contrazic între ei, spunând fie că rezultatul poate fi folosit ca probă în dosar pentru că există precedent, fie că această posibilitate este exclusă. 

Avocatul Lucian Bolcaș a precizat, pentru DCNews”Îmi pare rău că părerile sunt împărțite, dar eu nu am alte păreri decât cele ale Codului de Procedură Penală, care nu enumeră în rândul probelor și acest test poligraf. În aceste condiții, reprezintă o apreciere extrajudiciară, care poate să fie luată în considerare numai ca o impresie, nu ca o determinantă a adevărului unei mărturisiri. Mărturia este apreciată numai de judecători”. 

Supunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, martor în dosar, la testul poligraf a generat multe reacții de uimire. Unii avocați au susținut că nu au mai întâlnit o asemenea situație. Lucian Bolcaș s-a lovit de o asemenea situație chiar săptămâna trecută. 

Testul poligraf făcut denunțătorilor, într-un dosar în care a pledat avocatul Bolcaș

”Am mai întâlnit asemenea situații și niciodată rezultatele unei asemenea testări nu au fost relevante. Chiar în săptămâna trecută am pledat într-un dosar în care s-a făcut un asemenea test denunțătorilor pentru a confirma denunțul. Am constatat că este apă de ploaie. Acest test este făcut în afara oricăror proceduri prevăzute de normele tehnice care reglementează această situație. Se cheltuiesc banii contribuabililor degeaba”, a precizat Lucian Bolcaș. 

Ipoteză: Armă de imagine

Avocatul a opinat că acest test poligraf în cazul domnului Tăriceanu poate avea doar influențe asupra imaginii președintelui Senatului: ”Dacă la acest test poligraf se confirmă ceea ce a spus dl Tăriceanu, se apreciază că s-a spus adevărul. Dacă nu se confirmă, înseamnă că dl Tăriceanu a mințit. Se poate folosi ca o armă de imagine împotriva președintelui Senatului României, care nu este anchetat în această cauză. El are calitate de martor și anchetarea sa nu este posibilă decât în conformitate cu legea răspunderii ministeriale”. 

Lucian Bolcaș este convins că cineva va scurge rezultatele testului poligraf. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel